OMNIA csm husi tenis

Despre barista și cafea. Povestea hușeanului Vasea în acest domeniu

ianuarie 19th, 2016 | de Husi pe surse
Despre barista și cafea. Povestea hușeanului Vasea în acest domeniu
Local

Vasea s-a născut pe 1 Ianuarie 1987 in Husi , unde a si trăit pana la vârsta de 24 ani, cand a plecat in Iasi. In urbea sa natala a terminat ca studii- reparator întreținere parte mecanica auto, unde a si lucrat in cateva service-uri, dar nu pentru mult timp.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Drumul sau in spatele barului a inceput dupa ce, din initiativa unui prieten a acceptat sa lucreze intr-un local. Primul contact cu aceasta meserie s-a datorat placerei de a servi cafele, băuturi alcoolice/nonalcoolice, mâncare, dar si din dorința de a învăța mai multe în acest domeniu.

Trecutul tânărului hușean este unul plin de experiență, fapt susținut de numărul mare de localuri în care a activat ( Select, Turist , Ad-Hoc, Grădina de Vara , Pensiunea Dobrina , Zodiac ,Imperial ).

12345

Cand s-a mutat in Iasi a continuat sa lucreze tot pe acest domeniu ( Pizzeria Per Te , Cafe Bar ,Restaurant „La Salcia”,Club RS ,Pizzeria Mamma Mia), unde a urmat cursurile de barman-ospătar ,apoi mici traininguri de cafea, vin si o mica parte din administrarea unui local. După acumularea de experiență în urma perioadelor petrecute la numeroasele localuri, Vasea a realizat ca prima băutura care este servita intr-un bar/restaurant este „cafeaua” pentru ca este rasfatul suprem!

„Este primul lucru pe care il cauti cand te dai jos din pat sau cand ajungi la birou. Este desertul pauzelor de pranz si motivul de iesit in oras.”
Cafeaua, indiferent de forma, cantitatea de cofeina, strat de spuma si doza de lapte ramane cea mai mare descoperire, din motive practice-de trezire a simturilor, sau sociale-pentru conversatiile placute din jurul ei.

Vasea a început să învețe despre cafea, să se informeze și să vada acest subiect în toată complexitatea sa. In 2014 a revenit in Husi, unde a inceput sa desfășoare activitatea ca barman la Lucaffe, iar acum lucreaza la One Caffe. Anul acesta va urma cursul de barista la București pentru a se perfecționa pe acest domeniu.

1232134
Termenul de barista provine din limba italiană și se referă la persoana specializată pe partea de cafea din spatele barului. Un barista este un bun cunoscător al cafelei în general dar și a rețetelor băuturilor de cafea, acesta știe să prepare un espresso simplu, dar și un cocktail pe bază de cafea.

„Am fost încântat când am auzit despre inițiativa celor de la Husi pe Surse. Cu siguranță este o idee nu bună, ci foarte bună, pentru ca hușenii merită să le fie prezentate băuturile servite, nu numai vizual, ci în detaliu.”

 

Comments

comments