OMNIA csm husi tenis

Despre importanța studierii limbii germane! De vorbă cu profesorul hușean de limbă germană Aurica Blaj

februarie 22nd, 2016 | de H PS
Despre importanța studierii limbii germane! De vorbă cu profesorul hușean de limbă germană Aurica Blaj
Educatie

Limba germană este o limbă importantă de circulație în Europa, fiind limba maternă cu cea mai mare răspandire pe continent, după limba rusă. Întâlnim un număr mare de vorbitori de limbă germană în țări precum Austria, Lichtenstein, Luxemburg, nordul Italiei, Elveția, Belgia, Franța și multe altele.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Situată în inima Europei, Germania nu atrage vizitatori doar pentru modelul său economic. Aceasta este vizitată anual de milioane de turiști din toată lumea cu scopul de a-i înțelege istoria și tradițiile.

De ce este important să studiem limba germană ? 

 Această limba este ca o poartă deschisă către marea cultură germană, în domenii importante precum Literatură : Thomas Mann, Hermann Hesse, Franz Kafka, Goethe; Muzică clasică : Mozart, Bach, Beethoven; Filosofie : Friedrich Nietzsche, Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant; sau Artă plastică : Albrecht Dürer, Max Erns;  

 De asemenea, cei care sunt interesați de literatură nu pot evita această limbă, pentru că 18% dintre cărtile publicate în întreaga lume ( 60.000 de titluri noi anual ) sunt redactate în limba germană. 

Germania, la nivel internațional, este un important partener de afaceri iar cei care vorbesc limba germană au mai multe șanse să își imbunătătească relațiile comerciale cu reprezentanții acestui stat.

Reprezentații firmelor străine sunt în continuă căutare de vorbitori de limbă germană. A cunoaște această limbă reprezintă un mare plus pentru cei care doresc să obțină un contract de muncă la o firmă respectată, în România sau în altă țară.

De asemenea, cunoașterea limbii germane a devenit o necesitate pentru studenții și oamenii de știință români. Vorbitorii de limbă germană au access nelimitat la cele mai noi publicații cu caracter științific.

Cei care doresc să își lărgească orizontul profesional și cultural sunt sfătuiți să studieze limba germană.

Deși majoritatea consideră limba germană o limbă dificilă de studiat, doamna profesor de limbă germană Aurica Blaj ne îndrumă să renunțăm la prejudecăți. Această limbă nu se învață mai greu decât franceza sau engleza.Totul ține de gradul nostru de ambiție!

Comments

comments