OMNIA csm husi tenis

Despre muzica electronică și djing. De vorbă cu hușeanul Ciobotaru Ionuț (Kurtis Kromm)

februarie 15th, 2016 | de Husi pe surse
Despre muzica electronică și djing. De vorbă cu hușeanul Ciobotaru Ionuț (Kurtis Kromm)
Local

Muzica electronică pentru necunoscatori este muzica produsă cu instrumente electronice cum ar fi sintetizatoarele sau computerele, dar pentru iubitorii acestui gen este mult mai mult.
Asa este si Ciobotaru Ionut din Husi care de cativa ani face muzica peste hotare.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Ciobotaru Ionnut, cunoscut in domeniu sub numele de Kurtis Kromm, a terminat Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București și este licențiat în Etică Aplicată în Cyberspace și masterat în Studii de Dezvoltare și Etica Relațiilor Internaționale.

Inca de mic Ionut era legat de muzica electronica.

„Prima amintire legată de muzică electronica e de la varsta de șapte ani, când încercam să imit dansul lui Keith Flint de la Prodigy, în timp ce mă uitam la videoclipul de la “Firestarter” pe MCM in 96. Cred ca practice Prodigy au fost introducerea mea in muzica electronica.”

„Setul pe care l-am inregistrat pentru prima data a fost de ziua mea când am împlinit 15 ani.
Bineînțeles că din punct de vedere al calității mixul era un fail total însă am prieteni foarte buni care m-au mințit că e ok și m-au lăsat să continui în direcția asta iar spre norocul meu se pare că a funcționat.”

La început a facut muzică împreună cu Lucian, insa toti husenii il stiu de Salas, care la momentul ăla îi era și profesor de djing, în Fantezia. „A fost cel mai bun loc în care as fi putut începe. Cred că majoritatea husenilor născuți în anii 90 au fost acolo măcar odată și știu cam ce petreceri legendare aveau loc.”

Fantezia a fost locul în care a crescut și de la care a învățat foate multe lucruri în materie de djing. Din acel punct și până în prezent, Kurtis Kromm, a avut o evoluție naturala de la an la an; timp în care a ajuns să mixeze în cluburi din București care s-au închis între timp iar apoi la festivaluri mari precum PLUM, în cluburi din Ibiza ca Space, Sankeys , Privillage sau in Dubai.

12628627_1683829598531458_3055585031646559470_o

 

„N-aș putea să punctez exact care ar fi cea mai mare realizare din cariera mea însă fiecare petrecere în urma căreia primesc un feedback pozitiv de la public e o realizare în sine. Cred că cele mai memorabile momente sunt cele din Ibiza și mai recent o petrecere din Dubai care a fost sold out și pentru care au zburat foarte mulți oameni din țările vecine unde a fost un vibe foarte mișto și m-am simțit extraordinar.”

Dubai locul perfect pentru muzica electronica.

„Dubaiul în sine ca oraș este destul de diferit și ciudat în același timp față de orașele noastre europene. E undeva la extreme, fie îl urăști fie îl iubești. Pentru mine  a fost o experiență cel puțin interesantă având în vedere că scena muzicii electronice în Dubai este în stadiu emergent.” În cele două luni de rezidenți acolo, tanarul husean, a cunoscut foarte mulți oameni și a avut placerea de a se bucura de entuziasmul cu care se întâmplă lucrurile în scena de acolo.

Imagini video de la  o petrecere din Dubai

„Cred că în zilele noastre muzica e o parte esențială, un stil de viață sau identitate culturală mai ales dacă vorbim de muzică electronica. Indiferent unde te-ai afla atîta timp cît ești la petreceri cu muzică de genul faci mereu parte din aceeași familie, din aceeași comunitate globală care au această pasiune comuna.”

În prezent, Kurtis Kromm este din nou acasă, în studio, mai exact unde, împreună cu un prieten Harlow Lewis (Lucian Hodea) lucreaza la mai multe piese. Pe viitor are un eveniment la începutul lunii martie împreună cu cei de la „Deep House Bucharest”, cu Bog cat si cu unul dintre cei mai talentati artisti ai momentului: BP.

In decursul anului, Ionut pregateste o serie de proiecte, dar in prezzent nu pot fi confirmate 100%.

Comments

comments