OMNIA csm husi tenis

Despre Olimpiada Națională de Fizică | De vorbă cu hușeanul Thomas Palade

ianuarie 18th, 2016 | de Husi pe surse
Despre Olimpiada Națională de Fizică |  De vorbă cu hușeanul Thomas Palade
Local

Palade Thomas, un mic fizician! În vârstă de doar 17 ani, elev la Colegiul National „Cuza Voda” , tânărul hușean si-a adjudecat premii importante în domeniul fizicii. De mic a pornit pe acest drum și continuă cu perseverență, fiind motivat de participările la numeroasele concursuri.12540328_946616215414905_2116001467_n

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

INTERVIU:

1. Ce pãrere ai avut despre initiativa profesorului coordonator de a participa la aceastã olimpiadã?

1. Consider relatia dintre un elev olimpic si un profesor indrumator mai mult un parteneriat, decat o initiativa a unuia dintre ei. In cazul meu, particip la olimpiadele si concursurile de fizica inca din clasa a 7-a, deci e deja o normalitate cu care ma identific si care nu mai necesita efortul deosebit al nimanui in mod special.

2. Pregatirea pentru acest concurs a fost una solicitantã?

2. Orice concurs are atat parti pozitive si cat si negative. Imi place sa cred ca procesul meu educational si de continua formare urmareste in primul rand o evolutie intelectuala,
si abia apoi rezultatele obtinute la un anumit concurs. Un truism universal care ar raspunde la aceasta intrebare este ca daca iti place ceea ce faci nimic nu va parea prea greu
sau solicitant.

12544659_946596165416910_1669464032_o2

3. Cum ai fost primit la concurs si cum te ai simtit acolo?

3. Daca vorbim despre Etapa Nationala a Olimpiadei Nationale de Fizica la care am mai participat si in trecut, anul anterior a fost o editie cu adevarat special, mai ales ca s-a desfasurat
chiar in judetul nostru, la Vaslui. Atmosfera unui concurs este de obicei interesanta. Fie ca vorbim de tensiune, emotii, amuzament, pregatire exceptionala, oamenii care participa, indiferent de varsta au lucruri in comun, ceea ce ii ajuta sa lege mult mai usor prietenii si sa transforme momentele petrecute la olimpiada in adevarate amintiri placute.

4. În urma rezultatului, cum ai fost primitã de elevii scolii?

4. Nimic exceptional, poate pentru ca nici rezultatele mele n-au fost extraordinare anul trecut, dar m-au felicitat prietenii si unii profesori. Cum spuneam, a cam devenit o normalitate participarea mea la concursuri, ceea ce nu mai surprinde pe nimeni si nici nu-i determina sa-si manifeste in mod special entuziasmul fata de mine sau de rezultatele mele.

12544659_946596165416910_1669464032_o2

5. Te a ajutat în vreun fel participarea la acest concurs?

5. Da, categoric, dar munca si pregatirea propriu-zisa mi se par mult mai importante decat simpla participare. Totodata, am mai cunoscut si elevi din alte judete cu care m-am imprietenit.
In plus, cred ca participarile si rezultatele de acest gen reprezinta un avantaj in cv, fiindca atesta capabilitatea, determinarea si, de ce nu, talentul si dedicarea pentru o anumita materie.

6. Ce planuri de viitor ai?

6. Momentan ma pregatesc pentru Olimpiada de Fizica de anul acesta, dar intentionez sa ma hotarasc la ce facultate sa ma duc si sa ma pregatesc in mod deosebit in acea directie.

7. Cine te a ajutat sã te pregãtesti, dar si cine te-a sustinut?

7. In primul rand, profesorul indrumator a fost un adevarat ajutor in pregatirea mea, domnul profesor Cristinel Popa. Merita mentionat si fratele meu care mereu m-a sustinut intotdeauna
(cred ca datorita lui m-am apucat sa invat la fizica) si, de ce nu, parintii, fara de care acum nu cred ca as fi existat.

1223

In afara de fizica, imi plac in mod deosebit serialele, programarea, muzica, sa petrec timp cu prietenii si am avut multa vreme si un blog unde scriam foarte des. Nu m-am hotarat inca ce voi face in viitor dar oscilez intre a urma cursurile Facultatii de Fizica de la Bucuresti, aici avandu-l ca model pe fratele meu, care deja este cercetator in domeniu sau AC-ul din cadrul Politehnicii Bucuresti, caci consider ca ma pot descruc destul de bine si pe ramura aceasta.

Comments

comments