OMNIA csm husi tenis

Despre pasiunea de a face bijuterii și mărtișoare handmade – Istrate Ancuța din Huși!

februarie 16th, 2016 | de Husi pe surse
Despre pasiunea de a face bijuterii și mărtișoare handmade – Istrate Ancuța din Huși!
Local

Istrate Ancuța are 35 de ani si a absolvit liceul „Dimitrie Cantemir” în localitatea Huși, in prezent fiind asistent personal.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

„Asa ca fiind asistent personal pentru copilul meu, persoana cu dizabilități, legea nu ți permite sa ai doua job uri. Dar mereu simțeam nevoia sa fac și altceva, sa mi valorific cumva5 talentul.” ne spune Anca.

Desi nu a absolvit nicio o școală de arte, de mic copil are o pasiune pentru lucrul manual. Materia prima cu care lucreaza este pasta polimerica Fimo. Aceasta pasta este un fel de plastilina din care sunt confecționate bijuteriile, mici decorațiuni, mărțișoare și nu numai.

„E4u am o relație mai speciala cu aceasta pasta polimerica pe care am descoperit-o în urma cu 7 ani și a devenit imediat pasiunea mea. Așa că m-am pus pe treaba, am cautat pe net cum as putea sa mi achiziționez materialele necesare. Și asa a început totul.”

In cei 7 ani care au trecut de atunci, tanara huseanca, a făcut peste 2000 de modele diferite de accesorii, modele inspirate din natura, personaje de desen animat, prieteni, emoții etc.

Fimo este o plastilina speciala disponibila sub mai multe forme, o gama variata de culori, care necesita coacere în cuptor pentru a se întări. După coacere figurina modelata, nu și modifica forma și rezista foarte bine în timp. Și asta nu este tot, pentru ca aceasta pasta înseamnă la propriu mii de idei de modelare, „trebuie doar sa dați frâu liber imaginației, iar ideile voastre vor lua naștere.”

De-a lungul timpului, pasta fimo a ajutat-o sa-si transforme pasiunea într o mica afacere.

„Îmi place totul, de la preluarea comenzii, stabilirea modelului împreună cu clientul,modelarea,iar satisfacția cea mai mare este atunci când înmâneze comanda și vad oamenii fericiți, asta contează cel mai mult pentru mine. În general modelez orice figurina de desen animat, personalizate, în funcție de ce anume dorește clientul.

Nu am o limita de lucru anume, poate dura 10 min sau 6 ore, este în funcție de model, însă nu-i asa important. Atunci când lucrez o fac cu dăruire, din tot sufletul, ma relaxează enorm, eu mereu spun ca sunt în lumea mea, în „Lumea basmelor” cu spiriduși și zâne unde totu-i minunat! 

Eu sunt o purtătoare de handmade, îmi achiziționez diverse lucrușoare de la diverși artizanati, târguri, apreciez enorm pentru ca știu ce înseamnă să fii unic.

Pe viitor, Anca isi doreste ca lucrările sale sa ajungă la cat mai multe persoane care apreciază handmade-ul, care știu sa pună în valoare unicitatea unui produs, sa-si deschida un atelier unde doreste sa invete si alte persoane sa-si valorifice talentul, unde sa se simta în largul lor, modeland.2|

„Nimic nu este ușor, nimeni nu s-a născut învățat, trebuie doar sa vrei. Cred cu tărie ca dacă nu încerci cine poate ști ce comori ascunse și aptitudini ai, dar nu le lași sa strălucească.”

 

Comments

comments