OMNIA csm husi tenis

Detectie si alerte – cum functioneaza camerele de supraveghere?

februarie 14th, 2022 | de husipesurse
Detectie si alerte – cum functioneaza camerele de supraveghere?
Lifestyle

Dispozitivele de supraveghere sunt concepute pentru a detecta miscarile din apropierea casei voastre (sau din interior, daca este cazul), pentru a inregistra scena si pentru a trimite o alerta pe telefon. Dar oare toate dispozitivele fac acest lucru bine? Cele de pe comenzi.ro cu siguranta da.

Dispozitivele de supraveghere sunt concepute pentru a detecta miscarile din apropierea casei voastre (sau din interior, daca este cazul), pentru a inregistra scena si pentru a trimite o alerta pe telefon. Dar oare toate dispozitivele fac acest lucru bine? Cele de pe comenzi.ro cu siguranta da.

Pentru a afla acest lucru, am evaluat sensibilitatea algoritmilor de detectie in diferite conditii de lumina si prin modificarea nivelului de sensibilitate al camerei. Am analizat, de asemenea, calitatea alertelor trimise, si anume relevanta acestora, descrierea incidentului (de exemplu, „a fost detectat un animal” sau „cineva este la usa voastra”) si transmiterea unei capturi de ecran.

In general, exista putine diferente intre dispozitive. Camerele de exterior pot detecta incidente atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. De fapt, majoritatea soneriilor inteligente si a camerelor de interior detecteaza incidentele pe timp de noapte de la o distanta mai mica decat camerele de exterior. Majoritatea camerelor noastre nu inregistreaza nimic daca nu sunt conectate la internet. In cazul dispozitivelor cu un card de memorie SD, trebuie sa setati aceasta functie pentru ca aparatul foto sa faca acest lucru in mod automat.

Calitatea sunetului

Toate produsele testate va permit sa comunicati cu persoana din fata camerei. Acestea fiind spuse, microfoanele si difuzoarele smartphone-urilor ofera cea mai buna calitate a sunetului.

Cele mai bune dispozitive din cadrul companiei s-au remarcat atat prin calitatea microfonului si a difuzorului, cat si prin lipsa de lag in timpul conversatiei.

Securitate si confidentialitate

Daca dispozitivul este slab protejat, o persoana rau intentionata ar putea obtine acces la videoclipurile voastre de exemplu, prin ghicirea parolei sau prin interceptarea comunicatiilor dintre camera voastra si cloud-ul in care sunt stocate videoclipurile.

Am evaluat securitatea setarilor implicite ale camerei. Trei dispozitive au obtinut doar calificativul „acceptabil”, deoarece nu cer utilizatorului sa aleaga o parola sigura si nu ofera actualizari automate, ceea ce le face mai vulnerabile la atacuri. Pe de alta parte, un dispozitiv bun ar trebui sa necesite o parola complexa, sa fie rezistent la mai multe tipuri cunoscute de atacuri si sa efectueze actualizari automate. De asemenea, crearea unui cont de utilizator ar trebui sa necesite doar un nume de utilizator si o parola.

Usurinta de utilizare

Am verificat daca dispozitivele sunt usor de configurat si de utilizat, de exemplu pentru a raspunde la usa in cazul unei sonerii inteligente. In plus, ar trebui sa fie usor de accesat, descarcat si transferat inregistrarile video in direct si cele inregistrate in timpul detectiei de miscare.

 

Toate camerele de exterior au obtinut rezultate bune din acest punct de vedere, cu exceptia unui model care a fost mai putin usor de configurat si de utilizat de pe un computer si care avea mai putine optiuni de configurare decat celelalte modele.

Rezistenta la intemperii

Atunci cand sunt instalate in exterior, camerele inteligente si soneriile trebuie sa reziste la praf si apa, precum si la temperaturi extreme. Majoritatea producatorilor declara ca produsele lor pot rezista la temperaturi cuprinse intre -20°C si 45°C. Potrivit producatorului, unul dintre ele ar putea chiar „supravietui” la o temperatura minima de -30°C si maxima de 60°C. Acest standard recunoscut inseamna ca aparatul foto are protectie completa impotriva prafului si impotriva jeturilor de apa. Cu toate acestea, aceste camere au ocupat ultimul loc in clasament.