OMNIA csm husi tenis

UPDATE DNA : Au loc percheziţii şi la Prefectura Vaslui şi la sediile a trei primării din judeţ.

septembrie 8th, 2015 | de Husi Pe Surse
UPDATE DNA : Au loc percheziţii şi la Prefectura Vaslui şi la sediile a trei primării din judeţ.
Local

Pe lista “obiectivelor” vizitate de cãtre procurorii DNA,  s-au aflat si mai multe firme de casã ale Primãriei municipiului Vaslui. Potrivit unor surse, în aceastã dupã-amiazã s-au fãcut descinderi si la firmele Conbetas si Starconstruct.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Sursa vrn.ro

Misterul descinderilor la Centrul de Afaceri, deslusit

În urmã cu câteva minute s-a lãmurit si misterul vizitei procurorilor DNA la Centrul de Afaceri Vaslui. Potrivit reporterilor Vremea Nouã aflati la fata locului, firma vizatã de controalele DNA a fost Iasicon, o importantã firmã de constructii din Iasi care a câstigat licitatiile pentru statiile de epurare din judetul Vaslui.

Sursa vrn.ro

13,45: Procurorii DNA continua controalele in judetul Vaslui. Potrivit reporterilor ziarului Vremea Noua , de la Consiliul Judetean au fost ridicati si trimisi la Iasi 7 saci cu documente. Printre investitiile facute de CJ si care sunt acum verificate de DNA, se afla si groapa de gunoi de la Rosiesti. La aceasta ora, procurorii DNA efectueaza controale la sediul Aquavas Vaslui.

Sursa vrn.ro

12,00: Vicepresedintele Consiliului Judetean a iesit în urmã cu câteva minute din sediul institutiei, dezvãluind ce se întâmplã în interior. “Eu nu cred cã la noi la Consiliu au fost fãcute lucruri ilegale. În toatã nebunia asta, cine ar mai avea curaj ? Nu stiu ce anume cautã domnii procurori, însã sunt convins cã ei sunt aici pentru a-si face treaba. Am încercat sã aflu mai multe, dar la usa domnului Buzatu sunt niste bãieti mascati iar în birou, din ce stiu, sunt domnii Buzatu si Valeriu Caragatã, împreunã cu procurorii DNA.” ne-a declarat Corneliu Bichinet, vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui

Sursa vrn.ro

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au descins la Consiliul Judeţean Vaslui, la câteva primării, dar şi în câteva comune şi la un centru de afaceri. Este vizat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, dar şi primarii din Murgeni, Huşi şi Bârlad. Afacerile suspecte sunt în domeniul reabilitării structurilor rutiere şi al colectării deşeurilor.

Percheziţii au loc marţi dimineaţă, în Bucureşti şi alte cinci judeţe, la sediile mai multor instituţii publice, dar şi la casele unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Au loc percheziţii şi la Prefectura Vaslui şi la sediile a trei primării din judeţ.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada  2011-2015, informează un comunicat de presă.

În cursul zilei de 08 septembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 62 locații situate în municipiul București și alte 5 județe, dintre care 5 sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Comments

comments