OMNIA csm husi tenis

Două hușence nominalizate la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială.

februarie 20th, 2016 | de Husi pe surse
Două hușence nominalizate la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială.
Local

Colegiul Național al Asistenților Sociali ( CNASR ) a anunțat începerea înscrierilor pentru cea de-a III-a ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Sociale, singurul eveniment național ce recompensează performanța celor care lucrează în acest domeniu.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

La eveniment vor participa finaliștii celor 18 categorii, precum și repreyentanți ai instituțiilor guvernamentale și nonguvernamerntale, ai autorităților locale precum și jurnaliști implicați în campanii sociale la nivel central și local.

Printre nominalizații propuși de Structura Teritorială a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România se regăsesc și 2 hușence. Este vorba de Ștefania Savin din Huși, asistent social propusă pentru titlul de Asistent Social al Anului în domeniul Protecției și Promovării Drepturilor Copilului.

” Prin acest eveniment se dorește promovarea profesiei de asistent social. ”  spune Ștefania Savin

Ștefania Savin a absolvit Facultatea de Filosofie , specializarea Asistență Socială în 2003, lucrează la DGASPC din 2004. În prezent este coordonator în cadrul Biroului Zonal Huși din cadrul Serviciului de Monitorizare și Management de Caz pentru Copii în asistență maternală.

În 2015 a colaborat în cadrul unui proiect cu fundația SERA România, proiect care își propune prevenirea separării copiilor aflați în dificultate de familie.

Propunerile s-au făcut în baza activității asistenților din anul 2015. Ștefania Savin lucrează ca asistent social din 2004, la început lucrând că asistent maternal, dar și servicii plasamente familiale în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

În urmă unei întâlnirii în cadrul Structurii Teritoriale Vaslui s-au făcut propuneri și au fost nominalizați pentru fiecare categorie în parte.

 

Husenii o pot vota  pe Stefania Savin pentru Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei drepturilor copilului (Vaslui)- Click Aici!

Un al doilea exemplu este doamna Ramona Istrate din Huși, asistent social în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, în cadrul serviciului Serviciul de Monitorizare și Management de Caz a Serviciilor Sociale pentru Adulți, Asistență Persoane Vârstnice și Prevenirea Marginalizării Sociale.

Are o experiență de 18 ani în domeniul asistenței sociale, cunoaște problematica celor aflați în dificultate, a participat la diverse proiecte și acțiuni menite să ajute la creșterea calității vieții beneficiarilor de servicii sociale. În cadrul DGASPC Vaslui există un serviciu destinat îngrijirii și asistenței persoanelor vârstince și îngrijirii la domiciliu.

La fel ca în orice alt domeniu, lucrurile au evoluat și în sistemul de îngrijire a persoanei vârstnice și nu întotdeauna într-o manieră favorabilă deoarece schimbările sociale, economice, politice, etc și-au pus amprenta asupra acestei categorii de persoane. Astfel avem bătrâni abandonați, bătrâni afectați de apariția și evoluția galopantă a bolilor degenerative ( Diverse forme de Demență, Tulburări de Personalitate și de Comportament, Parkinson și alte afecțiuni asociate), bătrâni singuri, fără posibilități financiare și cu resurse comunitare insuicient dezvoltate care să asigure asistența și îngrijirea acestor persoane la domiciliu.

Serviciile sociale acordate persoanelor vârstnice în cadrul centrelor de Îngrijire și asistență urmăresc securizarea, îngrijirea și asistența, integrarea într-un mediu psiho-protectiv având ca obiectiv creșterea calității vieții persoanei vârstnice aflate în dificultate.

Pentru a ajunge la atingerea acestui obiectiv și pentru a estompa sentimentul inutilității și a abandonului specifice persoanei instituționalizate, am încercat să contribui și eu alături de echipa de specialiști din cadrul centrelor care oferă astfel de servicii, prin actiuni de consiliere psiho-socială individuală sau de grup, acțiuni specifice terapiei ocupaționale ( grupuri de lucru și de suport ), integrare/reintegrare socio-familială, cooptarea unor instituții, organizații care să ne ajute în realizarea unor festivități specifice zilei Persoanei Vârstnice, 8 martie, Sărbătorile de iarnă sau Pascale.” a declarat Ramona Istrate

În perioada 15-22 februarie 2016, hușenii pot vota online cei mai buni asistenți sociali și personalități care au susținut asistența social în 2015. Pentru a accede în finală, toți au nevoie de voturile celor care îi susțin și le apreciază munca. 

Comments

comments