OMNIA csm husi tenis

Două incendii în zona Huşi

decembrie 31st, 2015 | de Husi pe surse
Două incendii în zona Huşi
Local

 

În cursul serii trecute, în jurul orelor 18:26, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament dintr-un bloc de locuit de pe strada M. Kogălniceanu din municipiul Huşi.
Imediat la locul producerii evenimentului, s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă (una de capacitate medie şi una de capacitate mărită) şi o ambulanţă SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Huşi, iar în urma recunoașterii s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără, într-un dormitor al unei locuinţe situate la nivelul parter al blocului de locuit.
În continuare s-a acționat pentru evacuarea şi salvarea persoanelor din blocul de locuit concomitent cu localizarea și lichidarea incendiului.
În urma evenimentului, din fericire nu s-au înregistrat victime, au fost evacuate 20 de persoane, printre care şi doi minori din apartamentul în care s-a iniţiat incendiul, iar pagubele materiale s-au limitat la un articol de mobilier (şifonier) şi la articolele de îmbrăcăminte aflate în acesta.
Cauza probabilă de generare a incendiul a fost determinată ca fiind efectul termic al curentului electric care a condus la aprinderea izolaţiei din mase plastice a conductorilor electrici aferenţi unei prize de curent suprasolicitate.
La scurt timp după finalizarea acţiunilor de intervenţie la apartamentul de locuit, mai exact la orele 20:32, Secţia de pompieri Huşi a fost solicitată să intervină la un alt incendiu produs la acoperişul unei locuinţe din satul Arsura, comuna Arsura.
După sosirea echipajului de pompieri la locul producerii evenimentului, s-a acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Arsura.
În urma evenimentului, nu s-au înregistrat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la aproximativ 20 mp de acoperiş din tiglă şi azbociment pe astereală din lemn.
Cauza probabilă care a condus la producerea incendiului este aprinderea unor materiale combustibile (lemn), din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum deteriorat al unei sobe cu acumulare de căldură.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

 

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt ” al judeţului Vaslui atrage atenţia asupra următoarelor măsuri şi reguli de apărare împotriva incendiilor ce se impun a fi respectate în perioada de iarnă:
– asiguraţi izolarea termică a sistemelor de încălzire faţă de materialele combustibile din apropierea acestora;
– este interzisă folosirea sobelor şi a mijloacelor de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile;
– sobele şi mijloacele de încălzire trebuie supravegheate permanent pe timpul funcţionării;
– nu supraîncălziţi sobele sau alte mijloace de încălzire;
– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi în casă cu sobe sau alte mijloace de încălzire aflate în funcţiune;
– coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
– coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului ( grinzi, astereală de lemn şi alte asemenea);
– depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi la o distanţă de 50 cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
– în faţă uşitei de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau o tablă metalică având dimensiuni de minim 70 x 50 cm;
– cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting resturile de jar;

Comments

comments