OMNIA csm husi tenis

ECO-ȘCOALA LA SFÂRȘIT DE AN ȘCOLAR

iunie 24th, 2021 | de Husi Pe Surse
ECO-ȘCOALA LA SFÂRȘIT DE AN ȘCOLAR
Local

Privind la timpurile în care ne aflăm, acum când totul parcă s-a întors împotriva noastră, suntem afectați din ce în ce mai mult de schimbări climatice, încălzirea globală, subțierea stratului de ozon, razele UV extrem de agresive și aducătoare de cancer, constatăm cu amărăciune că traiul nostru ca specie suferă transformări catastrofale, iar cea mai mare responsabilitate pentru distrugerea acestui echilibru este însuși omul.
Dar cum am reușit noi, creaturile raționale ale acestei lumi, să devenim dușmanul mediului înconjurător, propriul nostru dușman?
Totul se reduce la atitudinea noastră indiferentă și abuzivă față de resursele naturale de care dispunem, fără a ne gândi că risipa și folosirea iresponsabilă a resurselor au consecințe pe termen mediu și lung.
Însă, în mâinile noastre se află atât trecutul cât și viitorul, ziua de ieri, dar și ziua de mâine, capacitatea de a distruge, dar și puterea de a repara. Așadar, noi înșine putem alege să fim adevărați salvatori ai mediului înconjurător și implicit, modele demne de urmat pentru semenii noștri.
Astfel, urmând principiul: ,,Schimbarea începe de la tine!”, noi , elevii claselor V- XII ai Colegiului Național ,,Cuza Vodă” din Huși, aflați sub îndrumarea doamnei profesoare Atasiei Maricica și sprijiniți de domnii profesori diriginți, dar și de către părinții noștri, am hotărât să contribuim la formarea unei conștiințe ecologice și a unei atitudini pozitive, față de natură, prin organizarea unei finale activități de colectare de materiale reciclabile care a constat în cumularea deșeurilor precum sticle, mase plastice, acumulatori și baterii uzate, electrice și electrocasnice, hârtie și doze de aluminiu, despre care cunoaștem foarte bine că sunt factori extrem de nocivi care poluează mediul.
În demersul nostru spre a ne atinge scopul, acela de a insufla la cei din jurul nostru sentimente de voluntariat, de solidaritate, de responsabilitate și de protecție față de mediul în care trăim, am fost susținuți de SC Alvaliv SA, cu care școala noastră are încheiat un parteneriat prin care societatea se angajează a ne fi parteneri și susținători în acțiunile de colectare selectivă a deșeurilor greu degradabile.
Activitatea de voluntariat, care a marcat sfârșitul activităților din cadrul PROGRAMULUI MONDIAL ECO-ȘCOALA,din anul școlar 2020-2021, s-a dovedit de un real succes, cantitatea totală de materiale reciclabile ajungând la 532,2 kilograme de maculatură, 134,6 kilograme de materiale plastice, 52,4 kilograme de sticlă, baterii și aparate electrice și electrocasnice.
Dincolo de beneficiile evidente ale activităților de colectare, am cultivat de-a lungul evenimentului adevărate valori morale precum lucrul în echipă, spiritul ecologic și dorința de a pune ”umărul” pentru un viitor mai bun.
Împreună, ne-am angajat să luptăm pentru viitorul nostru și pentru o planetă mai VERDE. Te invităm și pe tine să ni te alături, să devii salvator al mediului înconjurător!

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Comments

comments