OMNIA

Episcopia Husilor sprijina referendumul si respinge atacurile defaimatoare asupra Bisericii

septembrie 13th, 2018 | de husipesurse
Episcopia Husilor sprijina referendumul si respinge atacurile defaimatoare asupra Bisericii
Local

Anuntul aprobarii in Senat a organizarii referendumului privind familia a determinat Episcopia Husilor sa precizeze ca sprijina in mod natural demersul Coalitiei pentru Familie, dar nu este nici initiatoare, nici organizatoarea acestuia.
Senatul Romaniei a adoptat, cu 107 voturi „pentru”, 13 „contra” si 7 „abtineri” propunerea legislativa de revizuire a Constitutiei care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie. Referendumul va avea loc pe 7 octombrie.

Faptul ca organizarea referendumului a devenit o certitudine a determinat Episcopia Husilor sa precizeze ca demersurile privind modificarea Constitutiei in ceea ce priveste definirea clara a notiunii de familie au fost facute de Coalitia pentru Familie. „Coalitia pentru Familie este o initiativa civica fara personalitate juridica, independenta de orice partid politic si neafiliata confesional, deschisa tuturor celor care impartasesc valorile familiei traditionale”, se spune pe siteul Episcopiei.

„Biserica Ortodoxa Romana sprijina in mod natural demersul Coalitiei pentru Familie, in spiritul invataturilor crestine si al valorilor fundamentale romanesti privind familia, ocrotirea si cresterea copiilor, dar nu este nici initiatoarea, nici organizatoarea acestei actiuni”, se mai arata pe portal.

Comments

comments