OMNIA csm husi tenis

Erasmus+ „Eu si lumea mea imagianara in 2038” – a doua mobilitate organizată în Italia

noiembrie 20th, 2018 | de husipesurse
Erasmus+ „Eu si lumea mea imagianara in 2038” – a doua mobilitate organizată în Italia
Local

În perioada 05-11.11.2018, echipa Școlii Gimnaziale ”M. Sadoveanu” Huși, coordonată de doamna învățătoare Șujdea Corina (coordonator proiect) a participat în cadrul Proiectului Erasmus+ Strategic Partnership Project Nr:2017-1-BE 02-KA219-034734_4 ”ME AND MY IMAGINARY  WORLD IN 2038”, la cea de a doua mobilitate organizată în Italia. Această acțiune a avut în  localitatea Ortona. Alături de România au fost și parteneri din: Turcia, Belgia, Italia, Bulgaria.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Echipa României a fost reprezentată de doamnele profesoare Ciupilan Elena Cristina și Boroş Gabriela, precum și de copiii: Enache Ștefan, Proca Teodor, Moişanu Maria Alexandra, Frumuzache Auraş Petrişor, Bahnari Maria, Solomon Lăcrămioara Mihaela şi Ciupilan Mihnea Petru.

Întreaga activitate desfășurată în Ortona a fost un succes, datorită bunei organizări din partea țării gazdă, Italia, precum și al modului în care s-au prezentat echipele participante. Activitățile principale au constat în: prezentări de lecții și materiale video referitoare la tema propusă, TEHNOLOGIA  ŞI OAMENII, în care protagoniști au fost copiii, workshop-uri în care elevii au fost grupați în echipe mixte, precum și întâlniri de lucru ale profesorilor.

Au fost apreciate calitatea materialelor prezentate în cadrul întâlnirilor zilnice, modul de lucru și modelele la scală pentru energia verde, dezinvoltura cu care copiii socializau, ajutaţi de faptul că au fost găzduiţi în familii, precum și buna comunicare în limba engleză a acestora. Între copiii din aceste ţări s-au legat frumoase prietenii care sperăm să dăinuiască peste ani.  A fost o ocazie de a vedea locuri minunate, de a cunoaşte câte puţin din cultura şi civilizaţia Italiei.

Atât pentru cadrele didactice participante cat și pentru copii, întâlnirea din Italia a fost o experiență inedită, un prilej de a cunoaște oameni și locuri noi, un alt sistem de învățământ în limita timpului impus de cele câteva zile.

thumbnail (1) thumbnail

Comments

comments