OMNIA csm husi tenis

FOTO: Conferinta antifrauda la Albita

noiembrie 5th, 2015 | de Husi pe surse
FOTO: Conferinta antifrauda la Albita
Economie

Astazi,  5 noiembrie, la sediul Punctului de trecere a frontierei de la Albița, cel mai important punct vamal din estul Uniunii Europene, a fost lansat, in al doilea val al campaniei publice de constientizare a efectelor negative ale contrabandei cu tigarete „Aparenetele insala” initiata de Euromonitor Business Consulting Service, in parteneriat cu Directia Generala a Vamilor din cadrul Agentiei Nationale  de Administrare Fiscala si Politia Romana, cu sprijinul JTI.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

La conferință au participat reprezentanti din partea  ANAF – Directia Generala a Vamilor, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Prefectura Vaslui, Autoritati de aplicare a legii din Republica Moldova, Reprenzentat Ambasada Marii Britanii – fiscalitate, Compania de cercetare Novel Research, Euromonitor Business Consulting Services.

 

Contrabanda reprezinta 12% din piata totala a produselor din tutun, la nivel global, potrivit Euromonitor International. In 2013 au fost fumate 570 de miliarde de tigarete ilegale, provocand pierderi de 40 miliarde de dolari la bugetele de stat. Vorbim de o afacere uriasa, situata pe locul trei in industria globala a tutunului.

Conform studiilor realizate de compania de cercetare Novel Research, comertul ilegal cu tigarete, la nivel national, a inregistrat in ianuarie 2015 un record negativ al ultimilor patru ani, de 19,2% . Novel Research monitorizeaza nivelul contrabandei cu tigarete din anul 2008, cel mai mare procent inregistrat pana acum fiind cel din ianuarie 2015, de 36,3% , cand contrabanda detinea cea mai mare cota din piata tutunului.

In Romania, contrabanda reprezinta 14,1% din piata tigaretelor. Procentul vine dupa o serie de maxime istorice: in 2014 contrabanda a batut recordul ultimilor patru  ani, situandu-se la un  nivel mediu anual de 15,9%, peste media de 14,7% din ultimii patru ani, iar anul 2015 a inceput cu un nivel al pietei negre de peste 19%, depasind cu mult recordurile anterioare.

Pachetul de tigarete este cel mai taxat produs din Romania – circa 80% din pret inseamna acciza, TVA si alte taxe platite la stat – asadar, industria tutunului este influentata in primul rand de politicile fiscale.

În cadrul evenimentului, Euromonitor a relansat campania de conştientizare a efectelor negative ale comerţului ilegal cu ţigarete, cu un nou spot video și un nou concept creativ.

1 2 2`3`23 23 2313 13214 21323 213124 231124 3514654146

 

Comments

comments