OMNIA csm husi tenis

FOTO: Prima ninsoare la Huși ! |ATENŢIONARE|

noiembrie 25th, 2015 | de Husi pe surse
FOTO: Prima ninsoare la Huși ! |ATENŢIONARE|
Local

Chiar daca  in ultimele zile temperaturile au fost destul de calduroase, astazi, 25 noiembrie, a inceput prima ninsoare din acest sezon. Timida, cu o lapovita usoara, iarna se arata si la Husi, inca de dimineata, urmand ca la amiaza ninsoarea marunta sa se transforme in fulgi mari si spectaculosi.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Desi  codul galben de ninsori  nu vizeaza judetul Vaslui, recomandam soferilor sa fie prudenti in trafic, mai ales daca pornesc la drum lung.

Estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 23 noiembrie – 6 decembrie 2015 in zona Moldovei

Potrivit ANM (Administratia Nationala de Meteorologie), mediile valorilor de temperatură se vor apropia de normalul pentru ultima decadă de noiembrie şi începutul lunii decembrie, fiind estimate maxime de 4…7 grade şi minime de – 2…3 grade.  Faţă de aceste valori mediate pe regiune sunt de aşteptat temperaturi mai ridicate în sudul regiunii, dar o vreme ceva mai rece în partea sa nordică. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în special pe parcursul primei săptămâni de prognoză când local, mai ales în sud, se pot cumula cantităţi de apă mai mari. În nord şi în dealurile subcarpatice temporar vor fi şi lapoviţe sau ninsori, iar în restul regiuni vor predomina ploile.

 

Nu porniți la drum lung fără cauciucuri de iarnă!

Potrivit Ordonantei Guvernului nr. 5/2011, soferii sunt obligati sa aiba masinile dotate cu anvelope de iarna atunci cand circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei. Asadar, utilizarea cauciucurilor de iarna nu este conditionata de o anumita perioada de timp, ci doar de starea carosabilului.

Cititi mai multe despre „legea anvelopelor” !

 

„Poliţia Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteorologice, să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie şi pe ceilalţi participanţi la trafic.  Având în vedere faptul că este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

 

 

 

21212121 21435467 56342342 86536321 123321132 213312132132 aaaaaaaaaa

Comments

comments