OMNIA csm husi tenis

FOTO: Primul turneu de șah în sistem elvețian organizat la Școala Gimnazială Nr. 3 „Anastasie Panu”

decembrie 13th, 2015 | de Husi pe surse
FOTO: Primul turneu de șah în sistem elvețian organizat la Școala Gimnazială Nr. 3 „Anastasie Panu”
Sport

Sambata, 12 decembrie, incepand cu orele 10:00, s-a organizat primul turneu de sah in sistem elvetian, 5 runde,  in sediul Scolii Gimnaziale Nr.3  „Anastasie Panu” din municipiul Husi. S-a desfasurat pe trei categorii: avansati, mediu si incepatori. Premiile au constat in  medalii, cupe si diplome pe doua categorii  – masculin si feminin. Au participat aproximativ 70 de copii. 

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Turneul a fost organizat de catre Clubul de Sah REALITATEA Husi, arbitrii Hanga Villy, Ginu Ciobanu, Marius Ursan, Carare Elis, Cars Cip si Aurelian Ghiurtu, instructori care predau sah in fiecare sambata, orele 09.30 – 12.00 in sediul Scolii Nr. 3 la parter.

 

1.Incepatori copii sub 8 ani:

  • BAIETI: Locul I Bejan Matei, Locul II Fierariu Mihnea, Locul III Mazdrag Chetran Adrian, Locul IV Rotaru Stefan Locul V Popovici Casian.
  • FETE: Locul I Miruna Ioana Gavriloaia, Locul II Prodan Denisa, Locul III Onia Teodora, Locul IV Ursan Elena Maria, Locul V Prisacaru Bianca.

2.Avansati:

  • FETE: Locul I Hagiu Ariana, Locul II Bedreag Florina, Locul III Stavarache Andreea, Locul IV Ralea Alesia, Locul V Vasiliu Samira
  • BAIETI: Locul I Moldoveanu Sebastian, Locul II Antohi Tudor, Locul III Armanu Sebastian, Locul IV Munteanu Florin, Locul V Mircea Gavriloaia. .

3. Mediu:

  • BAIETI: Locul I Birsa Tudor, Locul II Bruma Stefan, Locul III Lorent Gabriel, Locul IV Gegiuc Mihai, Locul V Cernoschi Vlad Cristian.

„Mi-am propus ca la fiecare turneu unde participa si micutii nostri elevi sa exemplificam (pentru ca avem de unde) prin rotatie cate un mic dar mare talent .
De data aceasta vorbim despre Hagiu Ariana in varsta de numai 7 ani care la acest turneu, desi a jucat la categoria avansati, acolo unde au participat copii pana la varsta de 14 ani la Turneul de sah Cupa Realitatea desfasurat azi 12.12.2015 la sediul Scolii Anastasie Panu din mun. Husi, a reusit sa ocupe locul I la fete.
  Imi amintesc ca acum un an am desfasurat cateva lectii la Caminul nr. 1 din Husi, unde micuta Ariana era foarte atenta, iar la concursul care a avut loc dupa 4 luni si unde au participat peste 80 copii din mai multe gradinite a luat locul I. Ce am observat interesant este, ca in timpul partidelor se uita la ce mutau ceilalti copii, dar de fapt era atenta si la tabla ei, intrucat, imediat ce adversarul ei muta intorcea privirea si muta rapid zambind de parca zicea „da ma asteptam la aceasta mutare” .
 Acum este in clasa pregatitoare la Scoala nr. 3 din Husi si se pare ca a inlocuit papusile cu Sahul . Desi are o varsta mica, joaca si cu cei mai mari, iar noi, instructorii de la Club, ii atentionam sa fie atenti si sa o ia in serios. Un copil foarte vioi pentru care am crezut ca va fi dificil sa stea la masa de joc cu rabdare si sa calculeze dar se pare ca m-am inselat.” declarat Marius Ursan, organizator turneu

 

Fiți la curent cu știrile din Huși folosind butonul follow pe Facebook !!!

GALERIE FOTO:

Comments

comments