OMNIA csm husi tenis

FOTO Retragere cu torţe la Husi

octombrie 26th, 2015 | de Husi pe surse
FOTO Retragere cu torţe la Husi
Local

Cu ocazia Zilei Armatei Române, sărbătorită în fiecare an pe 25 octombrie, militarii din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN au defilat pe străzile orașului Huși, fiecare purtând o torță aprinsă.
Retragerea cu torţe este o acţiune simbolică menită a cinsti memoria militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate. Această solemnitate se organizează pentru cinstirea marilor aniversări istorice, naţionale sau militare.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

De asemenea, aceste comemorări pot fi organizate la împlinirea unui număr de ani de la desfăşurarea unor evenimente urmate de martiraje, mari sacrificii individuale sau colective. Ele au menirea evocării celor prezenţi, a trecutului de luptă neîntrerupt al Armatei Române pentru integritate şi independenţă naţională.
Ceremonia retragerii cu torţe poate fi privită ca o pioasă şi înălţătoare pomenire pentru cei prezenţi a imaginii celor morţi pentru împlinirea unor idealuri sfinte”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Retragerea cu torţe se organizează în garnizoane în serile unor zile festive, dar şi cu alte ocazii. Ea se desfăşoară numai cu aprobarea şefului Statului Major General şi este organizată de comandantul garnizoanei, care stabileşte comandantul detaşamentului (de regulă, un ofiţer superior), muzica militară, locul de adunare, orele de desfăşurare, ţinuta, formaţia de marş şi itinerariul.

Ceremonia retragerii cu torţe se înscrie în seria evenimentelor dedicate Zilei Armatei României, marcată pe 25 octombrie.

Armata română a preluat acest obicei după Primul Război Mondial. Tradiția vine însă de pe vremea romanilor, când legiunile se întorceau triumfătoare de la luptă purtând asemenea torțe.

În acest an, s-au sărbătorit 150 de ani de la înfiinţarea Ministerului Apărării Naţionale, dar şi zece ani de participare neîntreruptă a Armatei României la operaţiunile din Afganistan.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 11 13 22 32 33 213 2312 3142 3838 21313 124124

Comments

comments