OMNIA csm husi tenis

FOTO-VIDEO: Eveniment cultural deosebit la Huși! Simpozion la Biblioteca Municipală Huși

martie 26th, 2017 | de Huși pe Surse
FOTO-VIDEO: Eveniment cultural deosebit la Huși! Simpozion la Biblioteca Municipală Huși
Cultural

Sâmbătă, 25 martie, a avut loc un simpozion, ce a marcat Unirea Basarabiei cu România din 1918. La eveniment au participat nenumărate personalități, atât hușene cât și basarabene. La simpozion au participat: prof. Costin Clit, Ion Hadârcă, Teodor Candu, Mariana Țăranu, prof. dr. Dumitru V. Marin, Col. (r) Andrei Covrig, Col. (r) Mihai Ștefan Focșa, Vitalie Gargaun, Eufrosinia Grețu, Ștefan Plugaru, și alte nume cu importanța precum Mihai Gheorghiu sau Isabel Bogdan. Evenimentul a fost organizat și moderat de profesorul hușean Costin Clit.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

„Odată ce ne apropiem de marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire, e bine că acordăm o anumită însemnătate zilei de 27 martie 1918, când Basarabia s-a unit cu România, act voit de o națiune întreagă. Ziua de 27 martie nu poate fi ignorată de nici un istoric, fiindcă reprezintă primul pas spre Marea Unire din 1918, Basarabia fiind prima provincie care a făcut pasul spre reîntregirea ţării. La 99 de ani de la proclamarea unirii Basarabiei cu țara mamă, decizia luată democratic, de Sfatul Ţării, înseamnă identitate şi spiritualitate românească, fiindcă vorbim despre un ţinut care a optat pentru unificarea cu România printr-o voință recunoscută la nivel internaţional. Chiar dacă destinul comun al Basarabiei și României a fost anulat la 28 iunie 1940, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov, nu trebuie să uităm de însemnătatea momentului, unul crucial pentru afirmarea identității naționale”, a precizat prefectul Isabel BOGDAN.

La eveniment au mai participat și un grup de copii talentați din Tătărăni care au cântat și au destins atmosfera în sală, unde erau prezenți oameni de toate vârstele.

Discursul senatorului Ion Hadârcă

fotografie-de-grup-simpozion-husi ion-hadarca-simpozion-biblioteca simpozion-biblioteca simpozion-biblioteca-husi simpozion-copii-biblioteca

Comments

comments