OMNIA csm husi tenis

Gânduri bune și „Flori pentru Suflet” pentru bătrâni

septembrie 27th, 2018 | de husipesurse
Gânduri bune și „Flori pentru Suflet”  pentru bătrâni
Local

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie), Asociaţia Serviciilor Sociale Sat Tătărăni Comuna Tătărăni, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României organizează a 7-a ediție a Campaniei naționale de voluntariat „Flori pentru Suflet”. Campania este o modalitate de a promova alături de parteneri, colaboratori și voluntari, mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România.
Acțiunea va avea loc în data de 01.10.2018, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă a Persoanelor Vârstnice Huşi, unde 5 voluntari vor distribui peste 100 de flori bătrânilor pe care îi vor întâlni sau persoanelor de diverse vârste, cu mesajul de a le oferi mai departe vârstnicilor din viața lor. La nivel național, în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, peste 60 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari vor susține mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori și gânduri bune seniorilor.
De altfel, oricine se poate alătura campaniei, alături de familie, prieteni sau colegi, dăruind câteva flori în comunitatea lor. Detalii se găsesc pe www.niciodatasingur.ro/floripentrusuflet.
Campania este organizată la nivel internațional de către Federația Internațională Les petits frères des Pauvres în țări precum Franța, Spania, Ungaria, Elveția, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii. Mesajul global al campaniei este întărirea relațiilor între generații pentru a oferi bâtrâneți frumoase și lipsite de griji, prin mobilizarea de voluntari în sprijinul vârstnicilor.
La nivel mondial, din ce în ce mai mulți vârstnici sunt afectați de izolare socială și singurătate. În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundația Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici din România este afectat de singurătate sau trăiește sentimentul inutilității. Prin campaniile și acțiunile sale, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor este alături de peste 850 de vârstnici singuri. Oricine poate susține cauza donând 2 euro/lună, dacă trimite un SMS la numărul 8844.
Asociaţia Serviciilor Sociale Sat Tătărăni Comuna Tătărăni cu sediul în sat Tătărăni, comuna Tătărăni, jud. Vaslui este o organizaţie non-guvernamentală constituită în anul 2015 având drept obiectiv promovarea furnizării serviciilor de asistenţă socială, maternală şi seniorială la cel mai înalt nivel de calitate, prin implementarea unor programe, proiecte şi activităţi pentru ameliorarea şi dezvoltarea armonioasă a capacităţiilor fizice şi intelectuale ale copiilor, îmbunătăţirea calităţii vieţii, a stării de sănătateşi a capacităţiilor intelectuale ale persoanelor vârstnice.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, asociație înființată de Fundația Principesa Margareta a României și Les petits frères de Pauvres (Franța) dorește să dezvolte și să extindă la nivel național activitățile în sprijinul vârstnicilor singuri, preluând modelul de intervenție al partenerului francez, organizație cu o experiență de peste 70 ani în combaterea izolării și sărăciei în rândul vârstnicilor. În prezent, asociația are peste 850 de beneficiari și 160 de voluntari în București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brăila si Târgoviste. Mai multe detalii pe www.niciodatasingur.ro.

Comments

comments