OMNIA

Huseaca Arsene Elena selectata printre finalistii „Oxford for Romania”- vezi aici detalii

august 12th, 2017 | de Husi Pe Surse
Huseaca Arsene Elena selectata printre finalistii „Oxford for Romania”- vezi aici detalii
Local

Huseaca Arsene Elena a fost selectata printre finalistii „Oxford for Romania”. Acesta va fi unul dintre participantii de anul acesta.

„Eu am aflat despre acest proiect de la doamna profesoara de engleza, doamna Mocanu . Ideea acestui proiect m-a cucerit din prima, iar cu ajutorul doamnei profesoare Baltag Adeluta, care a conceput o scrisoare de recomandare, am aplicat. Dupa aproximativ o luna, am primit un e-mail prin care ma anuntau ca sunt printe semifinalisti, 10% din cei 430 de candidatii. A urmat un interviu pe Skype cu organizatorii, iar astazi am aflat ca sunt printre cei 20 de norocosi.

Le multumesc atat familiei, cat si prietenilor ca m-au sustinut si incurajat. Sunt sigura ca va fi o experienta de neuitat si ca voi ramane cu amintiri minunate.” – a declara Arsene Elena pentru HUSI PE SURSE

Aflat la a doua ediție, proiectul a atras anul acesta 430 de elevi din toată țara, care își doresc o experiență educațională unică în unul dintre cele mai prestigioase medii universitare din lume.

Echipa organizatorică formată din români care studiază și lucrează în Oxford și Londra, a reușit să strângă fonduri care acoperă 20 burse integrale. În urma evaluării fiecărui dosar și a interviurilor online, echipa a decis acceptarea condiționată a încă patru elevi pentru care și-a propus să strângă restul fondurilor necesare. Fiecare bursă ajunge la 1.000 de lire, reprezentând costuri pentru transport, cazare, masă și materiale educaționale.

Școala de vară „Oxford for Romania” este un proiect bazat 100% pe voluntariat. Toate fondurile strânse sunt folosite pentru bursele integrale oferite participanților. Aceasta este prima școală de vară multidisciplinară organizată la o universitate din străinătate, destinată liceenilor români din clasele a X-a și a XI-a care provin din familii cu posibilități financiare limitate. Proiectul s-a născut anul trecut din dorința unor profesioniști și universitari români de a oferi unor elevi din România șansa de a cunoaște, pentru o săptămână, mediul universitar din Oxford.

12109162_488621011340933_684965682886880872_n

 

Comments

comments