OMNIA csm husi tenis

Hușeanca Bianca-Ștefania Croitoriu multi-premiată la olimpiadele de religie

ianuarie 7th, 2016 | de Husi pe surse
Hușeanca  Bianca-Ștefania Croitoriu multi-premiată la olimpiadele de religie
Cultural

Croitoriu Bianca-Ștefania, tanara huseanca ce a terminat studiile la Colgiul National „Cuza-Voda”, a ajuns sa ne faca mandrii de orasul nostru datorita premiilor obtinute. Toata aceasta experiența legata de olimpiada de religie a inceput inca din clasa a VIII-a pentru Ștefănia, cand, ambitionata fiind de participarea altor colege, a hotarat sa participe si ea ,indrumata de doamna profesoara Cornea Mariana.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Prima participare a fost o incercare in care si-a descoperit pasiunea pentru studiul religiei romano-catolice.
A continuat sa participe si pe parcursul anilor de liceu, indrumata fiind tot de doamna profesoara Cornea.
„Am ramas surprinsa de propunerea dumneaei,, deoarece la prima mea participare nu luasem niciun premiu, ceea ce m-a descurajat in acel moment. Dar, Dumnezeu a vrut ca eu sa fiu acolo, sa trec de etapa locala, judeteana si sa ajung la cea nationala.”
Pregatirea pentru acest concurs a fost una continua, inca de la prima etapa, cea locala. Pentru a ajunge la Olimpiada Nationala de Religie Romano-Catolica trebuie munca, timp oferit studiului materiei, ore suplimentare cu profesorul coordonator.

12506589_940791739330686_1575281567_n
„Nu a fost usor deloc si desi multi isi dau cu parerea spunand ca „religia nu este importanta” sau se intreaba „exista olimpiada la religie? „, eu mi-am dat din timpul meu pentru pregatirea acestui concurs. „
In clasa a XI-a Stefania a reusit sa ajunga din nou la etapa nationala, unde a luat Premiul III, iar in clasa a XII-a a atins performanta de a lua Premiul I cu nota 10.
In ultimii doi ani de liceu unde a reusit sa ia si premii la acest concurs, a fost coordonata de preotul Sergiu Doru-Stoica.
„Dorinta a fost si a mea de a participa dar m-a încurajat si dumnealui si a avut incredere ca voi reusi. „

Olimpiada Nationala din clasa a XII-a s-a sustinut la Snagov, Bucuresti si experienta a fost una minunata pentru tânără huseansca.

12498513_940791372664056_1004919712_n

„Acolo am cunoscut profesori, preoti, elevi care impartaseau si ei aceeasi pasiune pentru religie. Primirea a fost una cat se poate de placuta, gazdele au fost ospitaliere cu noi si au facut ca acele clipe traite acolo sa ramana o amintire deosebita pentru fiecare dintre noi.”

„In urma premiului obtinut la aceasta olimpiada nu pot spune ca elevii liceului au avut o alta atitudine. Multi dintre ei nici nu stiau despre aceasta olimpiada, dar cunoscutii, prietenii, colegii de clasa nu au intarziat sa ma felicite pentru performanta mea.
Vreau sa amintesc si de familia mea ,care mi-a fost alaturi si m-a sustinut de-a lungul anilor la participarile mele la aceasta olimpiada. Educatia si formarea spirituala primita din familie m-au ajutat mult sa descopar si sa inteleg tainele studiului religiei.” a mai adăugat Ștefania.

Tanara huseanca a sperat pana in ultimul moment ca aceasta diploma de la olimpiada o va ajuta la admitere la facultate, pentru ca isi dorea sa ajunga studenta la Facultatea de Medicina UMF din Iasi ,specializarea Kinetoterapie.
„Se pare însa, ca planul lui Dumnezeu a fost altul si diploma mea nu a fost acceptata de facultatea respectiva.”
Astfel, a ajuns sa fie studenta la Universitatea Agronomica „Ion Ionescu de la Brad” ,Facultatea de Horticultura,specializarea -Ingineria Mediului.
„Nu regret ca am ajuns aici pentru ca mereu m-am rugat la Domnul sa-mi arate calea pregatita de El si uite, traiesc ceea ce e scris sa se intample.”

12506589_940791739330686_1575281567_n

„Traim astazi intr-o societate care uita de Dumnezeu, uita de biserica, nu mai au principii morale si crestine, mai ales generatia tânara, cea din care fac si eu parte si as vrea sa indemn pe cei tineri sa nu uite ca si religia este un obiect de studiu inca din clasele primare, ca are rolul ei educativ si in momentele cele mai grele ale vietii toti alergam la divinitate si ca nimic din ce traim pe acest pamant nu este intamplator.
În incheiere, vreau din nou sa multumesc din nou preotului Sergiu Doru-Stoica care m-a sustinut neconditionat, familiei, prietenilor si mai ales lui Dumnezeu care m-a ajutat si mi-a dăruit o minte înțeleapta.” a mai declarat Ștefania.

Comments

comments