OMNIA csm husi tenis

Huseanca Cristina Grigoras s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio 2016

septembrie 7th, 2015 | de Husi Pe Surse
Huseanca Cristina Grigoras s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio 2016
Sport

Canotajul românesc a reuşit sâmbătă să califice trei echipaje pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016, în urma participărilor la Campionatele Mondiale de la Aiguebelette (Franţa). Astfel, în Brazilia, România va fi reprezentată în probele de două rame fără cârmaci (feminin şi masculin) şi patru rame fără cârmaci (masculin).

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Pentru prima dată după foarte mulţi ani, România nu a reuşit să se califice în nicio Finală  A la Campionatele Mondiale de canotaj de la Aiguebelette (Franţa), deşi delegaţia condusă de preşedintele federaţiei Elisabeta Lipă a avut câteva „gloanţe”. Rând pe rând, barca de 8-1 (feminin) şi echipajele de două rame fără cârmaci au ratat prezenţa în cursele cu medaliile pe masă. Nu mai puţin de patru ambarcaţiuni au fost în semifinalele A/B, dar pentru ultima reprezentaţie în Franţa le-a mai rămas doar Finala B. Dacă echipajul de 8+1 a ratat inclusiv calificarea la JO (cel puţin pe moment), celelalte trei bărci au avut totuşi o miză în Finalale B, asigurarea biletelor pentru Rio 2016! Toate trei au avut acelaşi obiectiv, să evite ultimul loc, lucru pe care l-au reuşit la sfârşitul evoluţiilor.

Cristina Grigoraş şi Laura Popa au câştigat Finala B la dublu rame fără cârmaci, realizând un timp mai bun decât în recalificări şi în semifinale, 7:10.36. Celelalte două ambarcaţiuni care şi-au asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice provin din sectorul masculin

Cristi Pîrghie şi George Palamariu s-au clasat pe locul 5 la două rame fără cârmaci, după un parcurs în 6:38.450, obţinând astfel ultimul loc pentru Rio. Rezultatul a fost repetat câteva zeci de minute mai târziu de echipajul patru rame fără cârmaci, Dragoş Aicoboae, Adrian Dămii, Marius Cozmiuc şi Andrei Gontaru. Cu timpul de 5:55.290, cei patru s-au clasat tot pe locul 5.

De reamintit cã sportiva Cristina Grigoras, care de cativa ani reprezintã cu mândrie judetul Vaslui, cu medaliile pe care le cucereste, a reusit sã aducã României, împreunã cu colega sa, Laura Popa a reusit sa se califice la Jocurile Olimpice de la Rio.  Cu efort si cu o pasiune deosebitã pentru canotaj, Cristina a izbutit sã ducã numele municipiului Husi pe podiumul celor mai importante competitii din acest sport, precum campionatele europene si mondiale. Visul husencei Cristina Grigoras este sã cucereascã o medalie cât mai strãlucitoare la Jocurile Olimpice.

 

Comments

comments