OMNIA csm husi tenis

Hușenii aflați în executare silită sau cărora banca le-a luat deja casa ar putea obține ștergerea datoriilor rămase

februarie 23rd, 2016 | de H PS
Hușenii aflați în executare silită sau cărora banca le-a luat deja casa ar putea obține ștergerea datoriilor rămase
Economie

 Cetățenii români cărora bancă le-a luat casa sau se află în executare silită pot obține ștergerea tuturor datoriilor rămase. Acest lucru este prevăzut în amendamentul la legea dării în plată, votat de Senatorii juriști.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Senatorii Comisiilor juridică și economică au respins aproape toate propunerile aduse de reprezentanții BNR, dar și ale altor bănci, care cereau ca legea să nu se aplice contractelor în derulare și persoanelor cu împrumuturi peste 150 de mii de euro.

Articolul votat de senatorii Comisiilor juridică și economică i-ar șterge cetățeanului orice datorie, dacă bancă i-a luat deja casa. Acest lucru s-ar aplică celor care sunt în procedura de executare silită, dar încă nu au fost evacuați.

De asemenea, Senatorii juriști au refuzat introducerea unor plafoane maxime pentru suma creditelor contractate ori pentru gradul de îndatorare.

Programul „Prima Casă”, inclus în legea dării în plată

Senatorii Comisiilor juridică și economică au decis cu 8 voturi pentru, 7 împotrivă și nicio abținere că programul”Prima Casă”va rămâne inclus în Legea dării în plată.

” Dacă Parlamentul decide să anuleze garanția din Programul ‘Prima casa’, pe care tot Parlamentul a aprobat-o, atunci introducem România în faliment, cum a făcut Ceaușescu în anii ’80. Dacă există probleme în rambursarea creditelor, trebuie găsite soluții. Ceea ce noi propunem este ca generațiile de azi și de mâine să beneficieze de Programul ‘Prima casa’ și să aibă acces la creditele obișnuite. Dacă Programul ‘Prima casa’ nu-și va păstra garanția statului, atunci se va desființa, nu pentru că așa vreau eu, ci se va desființa de drept. Este o decizie exclusivă a statului. În actuala formulă, Programul ‘Prima casa’ este anulat pentru viitor, iar pentru trecut statul va înregistra un default, adică un faliment. Cea mai mare parte a solicitărilor președintelui Iohannis nu au fost luate în considerare până acum. Dacă se dorește crearea unei mai bune premise ca această lege să fie declarată neconstituțională, cea mai bună metodă este ca această lege să fie adoptată fără să se țină seama de solicitările președintelui „-viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu.

Comments

comments