OMNIA csm husi tenis

Husenii care adopta un copil mai mare de 2 ani ar putea primi un concediu de 3 luni. Vezi la cat poate ajunge indemnizatia lunara!

februarie 11th, 2016 | de Husi pe surse
Husenii care adopta un copil mai mare de 2 ani ar putea primi un concediu de 3 luni. Vezi la cat poate ajunge indemnizatia lunara!
Local

Parintii care doresc sa adopte un copil mai mare de 2 ani ar putea beneficia de un concediu de 3 luni pentru integrarea minorului in familie si de o indemnizatie lunara. Aceste noi prevederi sunt cuprinse intr-un proiect de modificare a legii adoptiei, adoptat de Comisia pentru Munca.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

In proiectul initial se vorbea despre un concediu de cel mult 3 luni insa acum, in varianta adoptata de Comisia pentru munca din Camera Deputatilor, concediul a crescut la un an. Pe langa aceasta, parintii vor avea dreptul la o indemnizatie lunara de 1.700 de lei ( daca realizeaza venituri impozabile ).

Mamele care adopta vor beneficia de concediu si de indemnizatie la fel ca femeile care nasc. ” Se reduce termenul de la un an la 6 luni in care se realizeaza demersurile de cautare a parintilor sau rudele pana la gradul IV. Atestatul de familie adoptatoare, i se prelungeste valabilitatea de la un an la doi ” – Gabriela Coman, presedinte ANPDCA.

Totodata, persoanele care vor sa adopte un copil vor avea dreptul la 40 de ore pe an pentru a se ocupa de acest proces, fara a pierde bani din salariu. Noul proiect de modificare a legii adoptiei urmeaza sa fie supus in curand votului in plenul Camerei Deputatilor.

Comments

comments