OMNIA csm husi tenis

Hușenii și Sfântul Valentin. Părerile lor despre această sărbătoare!

februarie 6th, 2016 | de Husi pe surse
Hușenii și Sfântul Valentin. Părerile lor despre această sărbătoare!
Local

De cateva zile, comerciantii magazinelor din Husi au refacut stocul produselor deoarece se apropie 14 februarie, cunoscuta de cei mai multi, drept Ziua Indragostitilor (Valentine’s Day).

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Desi este o sarbatoare imprumutata, tot mai multi huseni, mai ales din cei tineri, sarbatoresc an de an aceasta zi.

Aceasta sarbatoare ne aduce aminte sa iubim mai profund, sa fim mai romantici si sa oferim atentii mici persoanei iubite. Cu toate ca mai este o saptamana, husenii au inceput sa faca cumparaturi pentru partenerul lor.  Cei mai multi cumpara , pe langa buchetele de flori care mai de care si bijuterii, plusuri, ceasuri, parfumuri, torturi, dar si carti.

Cele mai cautate flori la florariile din Husi sunt trandafirii rosii. „Un  fir de trandafir e 8 lei si un buchet incepe de la 20 lei si poate ajunge si la 150 lei.” ne spune un patron de florarie din Husi.

Desi nu prea au localuri unde sa cineze cu persoana iubita, multi dintre huseni prefera sa sarbatoreasca in oras.

Parerile husenilor despre aceasta sarbatoare.

Iubirea e cel mai frumos lucru din viata unui om. Nu este nevoie de o zi anume cand sa-ti arati iubirea fata de persoana de alaturi. ” Violeta 34 ani

Din pacate, in Romania s-a ajuns ca ziua in care, teoretic, s-ar sarbatori iubirea, sa fie destinata mai mult sau mai putin comerciantilor. Pe langa asta noi avem Dragobetele. Ar trebui sa sustinem traditia, si nu sa copiem de la americani orice sarbatoare.” Marius 22 ani

„Nu cred ca cei care sarbatoresc aceasta zi, in restul anului nu se iubesc. Multi spun ca nu trebuie o zi anume in care sa ne iubm, dar majoritatea indragostitilor  traiesc mai profund pe 14 februarie.” Ana 18 ani

 

Legenda Sfantului Valentin

Odata era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit și a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă în luptă. Împăratul s-a gândit că, in locul luptei, bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor. In consecinta, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte ca niște adevărați soldați.

Valentin, care era un preot crestin, credea că dreptul oamenilor de a sa căsători era dat de Dumnezeu iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzica. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind facute în locuri secrete, pentru a nu putea fi gasit de împărat.

Intr-un final, Claudiu l-a găsit si l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerand că este un om tânăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Cand Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind „Adu-ți aminte de Valentin al tău.”

Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viata sfantului Valentin si nu se știe dacă legenda are o baza istorica reala.

Comments

comments