OMNIA csm husi tenis

Hușenii sunt invitați la piesa săptămânii din Bârlad la Teatrul „Victor Ion Popa”!

februarie 11th, 2016 | de Husi pe surse
Hușenii sunt invitați la piesa săptămânii din Bârlad la Teatrul „Victor Ion Popa”!
Cultural

Teatrul „V.I.Popa” din Barlad va invita sâmbătă, 13 februarie, de la ora 18,30, la spectacolul Jocul de-a vacanța, de Mihail Sebastian. Regia: Geo Balint, scenografia: Adriana Raicu.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Piesa se va juca pe scena Teatrului „V.I. Popa’ din Barlad ( Strada Vasile Pârvan)

Pentru rezervari si alte detalii : 0766758069 – Ioana Perja

JOCUL DE-A VACANTA este o comedie în trei acte. Punctul inițial al comediei pare simplu, fără pretenții: șase personaje banale își petrec „luna lor de libertate”, adică vacanța, la Vila Weber, aflată undeva în munți. Pe scenă, se perindă caractere și tipuri ale vietii cotidiene de oriunde si de oricand: femeia tanara (Corina), femeia bovarica, la varsta critica (madame Vintila), adolescentul (Jeff), micul functionar (Bogoiu), militarul (Maiorul). Fiecare cu obiceiurile si ticurile sale.

Atmosfera pasnica si idilica, de toleranță mutuala, este tulburata de aparitia lui Stefan Valeriu, un”baiat de treaba” care „si-a lipit barba si mustati fioroase, ca sa sperie lumea”, facand pe „ferocele” si pe „mitocanul”. El isi terorizeaza vecinii, nesalutand si neraspunzand cand i se vorbeste, facand orice spre a parea dezagreabil. Totodata, el strica aparatul de radio si telefonul, ascunde firma pensiunii pentru ca autobuzul sa nu mai opreasca aici si sa nu mai poata fi aduse corespondenta si ziarele. Cu alte cuvinte, Stefan Valeriu urmareste, cu obstinatie, sa desavarseasca izolarea din jurul Casei Weber, distrugand toate puntile de legatura cu realitatea inconjuratoare. In acest fel, eroul reuseste sa creeze atmosfera necesara pentru transformarea Pensiunii Weber intr-unul din acele „locuri somnoroase”, unde se pot oferi voluptuoase „lectii de lene”.

Stefan Valeriu: „am si eu luna mea de libertate – si nu exista decat o singura forma – suprema! – de libertate: lenea! Am si eu luna mea de lene”, cand „stau, privesc, tac si nu astept nimic. Unsprezece luni pe an sunt si eu un om grabit, un om crispat, un om care alearga, care discuta, care rezista, dar, dupa unsprezece luni, ma duc undeva departe de oras, sa iau lectii de lene, de la piatra asta, de la copacul ala. Uita-te la el, nu ti se pare ca e ceva imparatesc in indiferenta lui?”

 

Preturile biletelor sunt urmatoarele:

Adulti: 15 lei
Loja centrala: 20 lei
Premiera: 20 lei
Elevi, studenti: 10 lei
Grup organizat (minimum 50 elevi): 7 lei
Pensionari: 7 lei
Spectacole copii: 5 lei

afis JOCUL mare

Comments

comments