OMNIA csm husi tenis

Icoana Maicii Domnului Prodromița, sărbătorită la Tătărăni-Vaslui prin Liturghie arhierească

iulie 16th, 2018 | de husipesurse
Icoana Maicii Domnului Prodromița, sărbătorită la Tătărăni-Vaslui prin Liturghie arhierească
Local

„Joi, 12 iulie, în calendarul Bisericii noastre a fost cinstită Icoana Maicii Domnului Prodromița de la Muntele Athos. Cu acest prilej, în biserica din Tătărăni, filie a Parohiei Ferești din Protopopiatul Vaslui, a fost oficiată Sfânta Liturghie de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor. Locașul de cult din Tătărăni are spre închinare o copie a Sfintei Icoane de la Mănăstirea Prodromu, iar ierarhul, la rugămintea părintelui paroh Ionuț Ciprian Pilă, a hotărât ca filia să primească un nou hram: Icoana Maicii Domnului Prodromița.”

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Astfel, biserica din Tătărăni a devenit primul locaș de cult din Episcopia Hușilor ce are hramul Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița de la Muntele Athos.

La final, s-a săvârșit o slujbă de pomenire pentru părintele protosinghel Teofan Merlă, fost duhovnic al Mănăstirii Cetăţuia din Iaşi, originar din Tătărăni, după care PS Ignatie a oferit Sfântul Antimis la biserica Parohiei Ferești.

slujire-PS-Ignatie-tatareni-vaslui-foto-tudorel-rusu (28) slujire-PS-Ignatie-tatareni-vaslui-foto-tudorel-rusu (31) slujire-PS-Ignatie-tatareni-vaslui-foto-tudorel-rusu (56) slujire-PS-Ignatie-tatareni-vaslui-foto-tudorel-rusu (79)

Comments

comments