OMNIA csm husi tenis

Implicare din partea scolilor ! Actiune de ecologizare la Husi !

aprilie 4th, 2019 | de Husi Pe Surse
Implicare din partea scolilor ! Actiune de ecologizare la Husi !
Local

Implicare din partea scolilor ! Actiune de ecologizare la Husi !

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE, LA HUȘI

Miercuri, 3 aprilie 2019, elevii Colegiului Național ”Cuza Vodă”, împreună cu elevii de la Colegiul Agricol ”Dimitrie Cantemir”, au răspuns invitației lansate de către doamna inginer Maxim Carmen de la SC. Salubris S.A. și au participat la acțiunea de ecologizare a zonei de la marginea orașului Huși – Zona Recea.

”După cum știm cu toții, trăim într-o lume din ce în ce mai poluată, în care zilnic avem nevoie să respirăm aer curat. Deșeurile nedegradabile, pe care le vedem aruncate peste tot în jurul nostru, ar putea fi ținute sub control dacă am încerca să schimbăm ceva în comportamentul nostru față de mediu înconjurător.

Putem fi ecologiști, făcând lucruri banale, simple, dar care pentru mediul natural înseamnă mult.  Noi, elevii Colegiului Național ”Cuza Vodă”, am conștientizat asta și cum lucrul de dimineață este bine făcut, la ora 9.30, ne-am adunat în număr mare pentru a face ”lumea„ un loc mai curat, mai sănătos, atât cât ne-a fost cu putință. Destinația noastră? Zona Recea? Ce am pus în bagaje? Multă motivație, seriozitate și dorința de a schimba ceva. Sperăm ca prin gestul nostru simplu, dar făcut din suflet, să atragem atenția tuturor locuitorilor orașului nostru, să nu mai arunce deșeuri în mediu, să fim cu toții mai atenți la starea de sănătate a mediului, legată direct de sănătatea noastră. Ignoranța nu este un răspuns. Am vrut să tragem un semnal de alarmă, să arătăm că schimbarea stă în fiecare din noi, că orice gest mărunt contează…

Am fost încurajați, în demersul nostru de astăzi, de doamnele profesoare Atasiei Maricica și Adumitroaei Diana, alături de care ne implicăm în numeroase alte acțiuni de ecologizare și protecție a mediului în cadrul Programului Mondial ECO ȘCOALA.”

Eleva Popa Florentina,

din Clasa a XI-a Științe Naturale1-

Colegiul Național ”Cuza Vodă”

„Am bucuria sa va anunt ca un grup de elevi din cadrul Colegiului Agricol Dimitrie Cantemir Husi, impreuna cu un grup de voluntari din departamentul Tinerii Ortodocsi din cadrul Asociatiei Filantropia Ortodoxa Husi A.T.O F. au participat astazi 03.04.2019 , la invitatia Ecosalubriz Husi la activitatea „Ziua du curatenie a orasului Husi”,  unde au strans deseuri din zona Platformei Recea Husi. Multumiri tuturor celor implicati.” Coordonator grup Pr. Prof. Coman Marian

Recea 1 Recea 2 Recea 3 Recea 4 IMG-20190403-WA0000 IMG-20190403-WA0001 IMG-20190403-WA0002

 

Comments

comments