OMNIA csm husi tenis

In boxa acuzaţilor, un vameş şi un poliţist de frontieră din Husi

noiembrie 20th, 2015 | de Husi pe surse
In boxa acuzaţilor, un vameş şi un poliţist de frontieră din Husi
Local

Tribunalul Vaslui a stabilit 2 decembrie ca prim termen în procesul în care Dănuţ Prepeliţă şi Alberto Remus Chiriac sunt inculpaţi pentru că au măsluit intrarea în România, pe la Albiţa, a unui camion basarabean cu 13.000 de butaşi de viţă-de-vie, în valoare de 77.700 de lei.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Magistraţii Tribunalului Vaslui au stabilit un prim termen, pe 2 decembrie, în procesul lui Dănuţ Prepeliţă, inspector la Biroul Vamal Albiţa, şi Alberto Remus Chiriac, agent în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi. Cei doi au fost trimişi în judecată de DNA Iaşi, în luna octombrie, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
Concret, cei doi sunt acuzaţi de procurori că au permis, anul trecut, intrarea în ţara noastră a unui camion înmatriculat în Republica Moldova, încărcat cu aproximativ 13.000 de butaşi de viţă-de-vie, fără să anunţe autorităţile fitosanitare de la Albiţa.
“La data de 28 aprilie 2014, inculpaţii Chiriac Alberto-Remus şi Prepeliţă Dănuţ, cu intenţie, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu referitoare la controlul frontierei de stat a României prin permiterea intrării pe teritoriul ţării a unui autovehicul înmatriculat în Republica Moldova care conţinea cantitatea de 12.950 de butaşi de viţă-de-vie, fără convocarea prealabilă a specialiştilor Inspectoratului de carantină fitosanitară vamală Albiţa, (introducerea acestor produse în România fiind interzisă de dispoziţiile HG nr. 563/2007)”, se arată în referatul DNA.

Sursa: obiectivvaslui.ro

Comments

comments