OMNIA

Început de drum în anul centenarului-concurs literar-artistic in cadrul Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși

octombrie 16th, 2018 | de Husi Pe Surse
Început de drum în anul centenarului-concurs literar-artistic in cadrul Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși
Local

Săptămâna dedicată celebrării a 100 de ani de la înființarea Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși a debutat luni, 15 octombrie 2018, cu un concurs literar-artistic, intitulat Început de drum în anul centenarului. Activitatea, derulată sub mottoul „[…] nu ieste alta și mai frumoasă și mai de folos în toată viiața omului zăbavă decâtŭ cetitul cărților” (Miron Costin), a fost propusă și organizată de membrii Catedrei de Limba și literatura română din cadrul colegiului, dedicată fiind elevilor claselor a IX-a și iubitorilor de lectură.

Cu acest prilej elevii au fost provocați să dea frâu liber creativității prin valorificarea talentelor, depășind limitele lecturii clasice. Momentele artistice, intercalate printre probele de verificare și interpretare a textelor propuse, au înviorat atmosfera, conferind concursului o notă ludică și amploarea unui spectacol.

Juriul, format din profesori de limba și literatura română  de la școlile din municipiul Huși, a apreciat originalitatea probelor care vizau  verificarea și valorificarea textelor literare, prezentarea colectivului și a unor impresii despre viața de licean în prag de sărbătoare etc. Evenimentul a fost onorat de prezența unor invitați speciali: doamna profesor Mihaela Dumitrița Bahman, inspector de limba și literatura română, și doamna Lina Codreanu, profesor și scriitor .

Deși au fost acordate premii pentru fiecare probă, câștigători au fost toți elevii implicați prin manifestarea interesului pentru lectură și pentru celelalte arte, dar și prin dezvoltarea spiritului competitiv.

Așteptăm cu interes și celelalte activități dedicate unui secol de excelență în educație. La mulți ani Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși!

Comments

comments