OMNIA csm husi tenis

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși a început prin oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor!

august 25th, 2018 | de husipesurse
Întâlnirea Tinerilor Ortodocși  a început  prin oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor!
Local

PS Ignatie: „Să departajăm cele care țin de lumea aceasta de cele care țin de cele ale lui Dumnezeu!”

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Vaslui sâmbătă, 25 august, prin oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui.

Sfânta Liturghie a început la ora 06.00 dimineața însă a reunit numeroși credincioși și voluntari implicați în eveniment.

În cuvântul adresat celor prezenți, Părintele Episcop Ignatie a explicat afirmația Mântuitorului: „Dați Cezarului cele ale Cezarului și lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu”:

„În general, noi încercăm să-L viclenim pe Dumnezeu, să-L punem la încercare pe Dumnezeu sau, în exprimarea biblică, să-L ispitim pe Dumnezeu. Și cei care L-au abordat pe Hristos au încercat să-L pună într-o încurcătură. Erau într-un fel convinși că vor găsi un moment în care Hristos nu va avea răspuns. De aceea Îl întreabă pe Hristos ce să facă: să dea dajdie Cezarului? Iar Hristos le dă răspunsul pe care îl știm foarte bine. (…) Din pericopa evanghelică desprindem această tendință a noastră, a oamenilor, de a-L vicleni pe Dumnezeu.

Întotdeauna am vrea ca lucrurile să fie în favoarea noastră, să cântărească ceva mai mult pentru noi și, undeva, în detrimentul lui Dumnezeu. Chiar dacă nu o facem la modul foarte conștient sau foarte programat, această tendință de a-L vicleni pe Dumnezeu este undeva inserată, este ca o tară a ființei noastre, din cauza păcatului și a obișnuinței cu răul. (…) Gândul acesta de viclenie să știți că se extinde și față de semenii noștri, chiar dacă o faci cât se poate de rafinat.” (…)

În continuare, Episcopul Hușilor a arătat care este modul duhovnicesc de a înțelege cuvintele Domnului Hristos:

„Hristos, prin răspunsul Său, ne învață că noi trebuie să departajăm, să delimităm cele care țin de lumea aceasta de cele care țin de Dumnezeu. (…) Dumnezeu-Omul Iisus Hristos nu înfierează, nu demonizează lumea, ci vrea ca noi să înțelegem foarte bine că ceea ce ține de lumea aceasta este efemer, este foarte trecător și nu are valoare în comparație cu Împărăția Lui Dumnezeu.(…)

Când reușim, cel puțin la nivel personal, ca cele ale Lui Dumnezeu să capete o prioritate în viața noastră, atunci veți vedea că ușor, ușor, ne vom desprinde de cele ale lumii de astăzi. Este o binecuvântare să te zbați pentru un loc de muncă, este o binecuvântare să asiguri familiei tale un anume confort material, însă acestea pot fi transformate într-un blestem pentru tine când le absolutizezi și când consideri că ele sunt prioritatea vieții tale. Ele pot să devină o sursă de suferință, de chin, o sursă de dispersare sufletească. De aceea Dumnezeu ne învață să facem, în fiecare clipă a vieții noastre această departajare.”

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul Hușilor a mulțumit voluntarilor prezenți pentru tot efortul depus în organizarea primei ediții a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși Vaslui și a anunțat programul zilei.

Festivitatea_de_deschidere_ito_vaslui_2018_foto_oana_nechifor (5) Festivitatea_de_deschidere_ito_vaslui_2018_foto_oana_nechifor (16) Festivitatea_de_deschidere_ito_vaslui_2018_foto_oana_nechifor (25)

Comments

comments