OMNIA csm husi tenis

Interviu cu huseanca Cristina Grigoras – un exemplu demn de urmat !

august 2nd, 2015 | de Husi Pe Surse
Interviu cu huseanca Cristina Grigoras – un exemplu demn de urmat !
Sport

Relaxată , modestă, deschisă. Aşa pot sa o caracterizez pe Cristina dupa o discutie lunga pe tema – viata de sportiv cu implicatiile fizice si psihice deopotriva. La 25 de ani , se pregateste intens pentru campionatul mondial de seniori ce va avea loc in aceasta toamna in Franta .
O concluzie se conturează: Cristina este indragostita de canotaj , iar tot universul ei pare că se învârte în jurul acestui sport . Ar vorbi despre canotaj şi ore în şir, dacă ar avea timp. Explicaţiile unui salt neaşteptat spre sportul de mare performanta , dintr-un orasel precum Husul  , le puteţi afla din scurtul interviu acordat în exclusivitate pentru HUSIPESURSE.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia
HUSIPESURSE : Cum ai ajuns sa practici acest sport si cine te-a indrumat ?
CRISTINA GRIGORAS : Am fost selectionata la 15 ani in urma parametrilor fizici si incurajata de domnul profesor Condurache de la Scoala Nr.1 Mihail Sadoveanu .
HUSIPESURSE :  De unde motivatia necesara , deoarece sunt sigur ca ti s-a explicat faptul ca trebuie sa te muti , nu va fi usor , va fi mult de munca !?
CRISTINA GRIGORAS : Mi-a fost dat ca exemplu Elisabeta Lipa cu numeroase medalii olimpice , spunandu-mi ca pot sa-mi asigur viitorul daca muncesc foarte mult.
HUSIPESURSE : A fost de ajuns la varsta aceea o astfel de motivatie !
CRISTINA GRIGORAS : Un alt aspect care a cantarit foarte mult in decizia mea , a fost faptul ca parintii mei nu au avut o situatie financiara foarte buna, iar eu eram poate si complexata de inaltime (1.80 m – 14 ani) si nu-mi gaseam locul acolo .
HUSIPESURSE : Ai avut momente cand ai vrut sa renunti ?
CRISTINA GRIGORAS : Am plecat de acasa incurajata de profesor , familie si rude .
La inceput mi-a fost foarte greu , chiar dupa o luna de zile plangeam ca vroiam acasa dar m-am gandit sa nu-i dezamagesc , plus ca era si ambitia aceea de a nu ma intoarce acasa cu coada intre picioare . Simteam ca am ceva de demonstrat .
HUSIPESURSE: Din cate am inteles , anul acesta ai obtinut o noua medalie ?
CRISTINA GRIGORAS : Da , am fost pe podium anul acesta la campionatul european din Polonia .

HUSI PESURSE : Ce obstacole urmeaza pentru Cristina Grigoras in perioada imediat urmatoare ?CRISTINA GRIGORAS : In prezent ma pregatesc pentru campionatul mondial de seniori din Franta din aceasta toamna , unde va avea loc si o calificarea extrem de importanta pentru olimpiada de la Rio 2016.

HUSIPESURSE : Ca o concluzie generala vizavi de sport , ce mesaj ai avea sa le trimiti copiilor din Husi?
CRISTINA GRIGORAS : Fac sport de 10 ani, unii mai buni dar si altii mai slabi , castigand in toata aceasta perioada concursuri la nivel national , balcanic , european si mondial . 11 luni din an stau in cantonament pentru a reusi sa fiu la acest nivel . Cine doreste sa fac sport trebuie sa fie pregatit sau cel putin sa se pregateasca din punct de vedere psihic , dupa care fizic , deoarece daca iti lipseste motivatia nu vei reusi sa ajungi la un nivel fizic care sa-ti permita performanta .
Sportul nu inseamna miscare , inseamna competitie , iar multi copii renunta deoarece nu au taria psihica necesara , sunt distrasi de multe lucruri din ziua de azi , iar parintilor le lipseste cultura sportului.
In concluzie , faceti sport , este benefic pentru sanatate , pentru starea psihica si  cu pasi marunti (multa munca)  , aveti sansa sa faceti un lucru deosebit pentru voi insiva si orasul vostru !

 

IMG_20150802_114747_369

Comments

comments