OMNIA

Investitie importanta in cartierul Corni de peste 2 milioane de euro – VEZI DECLARATIA PRIMARULUI

noiembrie 16th, 2017 | de Husi Pe Surse
Investitie importanta in cartierul Corni de peste 2 milioane de euro – VEZI DECLARATIA PRIMARULUI
Local

„S-a semnat contractul de finantare privind modernizarea strazilor din municipiul Husi, mai exact Sara, Controceni, Episcopiei, Alecu Ghitescu, Dumitru Hodea, Salcamului, Saca, Gheorghe Balan, avand o lungime de aproximativ 5,5 km, un contract in valoare de 2 milioane de euro.

Sper ca odata cu semnarea acestui contrac, sa finalizam si acele strazi care au spus ca au fost uitate de unii raufacatori sau raudezinformatori. Nu au fost uitate niciodata, defapt acesta este  un proiect care reluat si inteles de echipa de consilieri care l-au votat, si as nominaliza aici toti consilieri PSD: domnul Filip, domnul Nicu Ciupilan; care au fost alaturi de acest proiect. Vreau sa va spun ca acest proiect a mai fost odata propus de noi, a fost atunci o mica necorelare a Ministerului Dezvoltarii incat proiect a fost scos la licitatie si nu a mai fost semnat contractul de catre firma care trebuia sa repare aceste strazi, si a rasma in stand by.

Ieri am avut un sentiment de bucurie pentru ca, iata ca munca noastra de 9 ani de zile si doleantele noastre au fost rasplatite in final incat o mare parte din cartierul Corni va fi supusa modernizarii.

Saptamana trecuta discutam intr-o conferinta de presa si alaturi de ceide la Aqua Vas ca cel tarziu in luna martie ar trebui sa inceapa si lucrarile de apa canal pe strazile care au ramas, datorita anularii licitatiilor, a renuntarii constructorilor etc. In toamna anului viitor sa speramca nu vom mai avea strazi fara apa si canalizare in municipiul Husi, iar in cartierul Corni o  va fi finalizata modernizarea.

Mai avem un proiect cu restul strazilor mai micute din acel cartier care vor intra si ele. Sper ca anul viitor se va semna contractul de o finantare si cu Ministerul dezvoltarii pentru modernizarea strazilor in mase, in cartierul Corni, si nu  numai, inclusiv si cartierul Dric 3 unde, daca acolo acorda prioritatea apa canalul. Sper din toata inima sa inceapa lucrarile de apa canalincat sa puteam gasi solutiile imediate de modernizare a carosabilului macar cu piatra in prima faza. Avem deja 2 strazi intr-un proiect de asfaltare, mai avem 2 in alt proiect de asfaltare, dar la toate ne impiedica momentan apa si canalul pentru ca este o conditie pe care li se pune, infrastructura sa fie gata.

Eu ma bucur ca toti consilierii au inteles importanta acestui proiect si au fost in marea lor majoritate alaturi de problemele noastre, ale comunitatii si le-au inteles si le-au votat, si au lucrat pentru ele.

Mai trist astazi, ca o parte din ei, aud prin diferite surse ca s-ar putea sa nu mai fie consilieri, imi pare pentru deciziile pe care le iau partidele. Eu daca as fi fost presedinte de partid as fi incercat sa vad activitatea fiecarui consilier si  rolul lui in dezvoltarea societatii pe care o reprezinta  dupa alegerii care au avut loc, locale.

Eu nu pot decat sa le multumesc in continuare celor de la PSD, lui domnul Filip, domnul Nicu Ciupilan, si celorlalti care au fost alaturi, si daca vom intelege toti, impreuna vom face un front comun, cred ca putem finaliza mandatul acesta, toata infrastuctura municipiului Husi. ”

validare-consilieri-locali-husi-consiliu-local-ioan-ciupilan-2855-copy

 

Comments

comments