OMNIA csm husi tenis

Ion Țiriac, dialog ȘOCANT cu Victor Ponta !

august 28th, 2015 | de Husi Pe Surse
Ion Țiriac, dialog ȘOCANT cu Victor Ponta !
Sport

Ion Ţiriac a dezvăluit că nu este ajutat de autorităţi să obţină fonduri europene pentru diverse investiţii, spunând că a fost inclusiv la premierul Victor Ponta, care i-ar fi transmis că funcţionarilor care se ocupă cu accesarea banilor UE „le este frică de DNA”.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Ion Ţiriac a spus, într-o conferinţă de presă, că pe terenurile de fotbal pe care le-a construit la fosta fabrică Granitul din Capitală nu vin elevi de la şcolile din zonă pentru că Ministerul Educaţiei le interzice acestora să iasă din unităţile de învăţământ.

„La Granitul am făcut un teren de fotbal, am făcut şi artificial. Am 16 şcoli împrejur, între 5 şi 10 minute de mers, şi nu vine niciuna să-şi facă orele acolo pentru că e interzis de minister să iasă din şcoală. Vin şcoli de juniori şi de pitici, dar private, nu şcolile pentru care am făcut baza. Şi atunci am zis să bat la uşă, cui să bat, domnului prim-ministru. M-a primit a doua zi când a venit din Turcia, nici nu ştiam că are probleme. Şi i-am spus: «Domnule prim-ministru, nu vă supăraţi, daţi-mi pe cineva de la dumneavoastră să mă duc la fonduri europene. Pentru că, dacă îmi dă nişte bani, în loc să fac unul, fac trei. Promit că nu le duc la Monte Carlo, le las aici». Şi el zice tristeţea pe care o avem astăzi: «Domnule Ţiriac, nu am pe cine. Le e frică la toţi. Le e frică să spună şi da şi nu şi să sufle, pentru că îi duce la DNA». Şi atunci vă întreb ce fel de societate este asta şi unde ne ducem?”, a declarat Ion Ţiriac.l

Acesta a adăugat că autorităţile nu i-au pus încă la dispoziţie un teren pentru a construi un patinoar, investiţie proprie, astfel încât a decis să-l facă pe un teren pe care el îl deţine la Otopeni: „Mi-e greu mie în ţara asta să fac ceva pentru sport, fără să cer nimic. Absolut nimic, numai puţină lipsă de birocraţie. Am promis un patinoar, am pus cele două milioane deoparte la Fundaţia Olimpică. De doi ani mă chinuiesc să găsesc ăia 3.000 de metri pătraţi. Toată lumea e foarte amabilă, numai că la sfârşitul zilei nu se poate. Atunci am zis că nu mă mai interesează niciun primar, nimic, că am terenul la Otopeni şi le fac pe toate acolo. Nu e ideal să faci acolo un patinoar. În Budapesta sunt 24, la Bucureşti, niciunul. Pentru copii şi juniori, atâta tot, nu pentru Campionatul Mondial. Le fac pe toate la Otopeni, inclusiv un teren de fotbal, aşa cum am făcut la Granitul. Fac şi un bazin olimpic şi un teren de fotbal, cu sintetic”.

Sursa stiripesurse.ro

Comments

comments