OMNIA csm husi tenis

La Husi, niste copii traiesc printre sobolani

noiembrie 3rd, 2015 | de Husi pe surse
La Husi, niste copii traiesc printre sobolani
Local

Cei doi copii, în vârstã de 5 si, respectiv, 2 ani, care au ajuns la spitalul municipal Husi, dupã ce au fost muscati de sobolani în timp ce domeau, trãiesc în sãrãcie lucie, alãturi de mama si de alti doi frati mai mici!

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Rozãtoarele circulã nestingherite prin singura camerã pe care acestia o detin, într-un imobil, proprietatea Primãriei, care putin mai are si se dãrâmã peste ei. Cu toate cã viata lor e grea si pânã si mâncarea de zi cu zi reprezintã o mare problemã, copiii sunt veseli si sãnãtosi si, cel putin Marius, pustiul care merge, împreunã cu sora sa, Denisa, la grãdinitã, se gândeste cu multã nãdejde la Mos Crãciun: “Eu vreau sã îmi aducã un cal! Si o prãjiturã uite asa de mititicã”, spune bãietelul, cu sperantã. “Când i-am vãzut cu degetele muscate, am fugit la spital, unde li s-au fãcut injectii”, spune Nina, mama copiilor, în vârstã de 23 de ani.

Mai întâi, Cãtãlina, fetita de 2 ani, a fost muscatã de rozãtoare. “A început sã plângã si am vãzut sânge. Am dus-o imediat la spital”, a povestit Nina. Apoi, mai spune ea, peste câteva zile, a vãzut perna lui Marius murdarã de sânge si când s-a uitat la degetelele lui, erau muscate. “

Serviciul de Asistentã Socialã al Primãriei Husi a fãcut recent o anchetã socialã, identificând conditiile grele în care trãiesc cele cinci suflete, fãrã apã curentã, fãrã curent electric (decât, rareori, atunci când vreun vecin mai sufletist le mai dã posibilitatea sã îsi aprindã un bec), dar si cu peretii abia mai rezistând trepidatiilor zilnice, provocate de traficul greu din zonã. Specialistii au recomandat, pentru binele si sãnãtatea acestor copii, ca familiei sã îi fie datã o altã locuintã socialã.

Sursa: www.vremeanoua.ro

Comments

comments