OMNIA csm husi tenis

La Scoala Nr.1 „Mihail Sadoveanu” s-a desfasurat etapa locala gimnaziala de sah

decembrie 9th, 2015 | de Husi pe surse
La Scoala Nr.1 „Mihail Sadoveanu” s-a desfasurat etapa locala gimnaziala de sah
Sport

Pe 5 decembrie a avut loc etapa locala gimnaziala la concursul de sah, la Scoala Nr.1 „Mihail Sadoveanu”, unde au participat 4 echipe de la scolile (Scoala Nr.1 „Mihail Sadoveanu”,  Scoala Nr.2, Scoala Nr.3 „Anastasie Panu” si de la scoala din satul Padureni.
I- Scoala din Padureni, cu 8 puncte
II- Scoala Nr.3 „Anastasie Panu” , cu 7,5 puncte
III- Scoala Nr. 1 „Mihail Sadoveanu”, cu 6 puncte
IV- Scoala Nr.2 , cu 2 puncte
In urma etapei locale, elevii care ne vor reprezenta zona sunt cei din Padureni, ce vor concura pe 12.12.2015 la etapa judeteana.
Echipele au fost formate din cate 3 baieti si o fata, astfel fiind o batalie intre 16 elevi.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

 

Profesorii care au coordonat echipele sunt Prodan Laurentiu, Munteanu Ernest, iar elevii de la Scoala din Padureni au fost coordonati de catre profesorul Cosug Adrian.
Avantajele si beneficile sahului in dezvoltarea intelectuala a copiilor sunt imense.  Mai simplu fie spus, sahul – acest joc clasic de strategie – face copiii mai destepti.

 

Cum? Creste concentrarea, capacitatile intelectuale, memoria, dar si gandirea analitica si abstracta. Iata cele mai importante beneficii ale sahului pentru copii si de la ce varsta poti initia prichindelul in tainele acestui joc!

Concentrarea

Unul dintre cele mai importante beneficii sta in cresterea capacitatii de atentie si concentrare. Sahul implica atentia la orice miscare a adversarului pentru a putea gandi strategia si mutarea urmatoare. Daca se rateaza o miscare, tot jocul poate fi compromis.

Anticiparea

Micutii invata sa anticipeze o anumita miscare sau mutare inainte ca aceasta sa se intample. Ei isi dezvolta capacitatea de a gandi inainte de a actiona, ceea ce ii va ajuta enorm la maturitate si ii va scapa dintr-o multime de situatii jenante sau complicate. Micutii invata sa vizualizeze mental tabla de sah si vizualizeze mai intai in minte miscarile inainte de a le pune in practica. Este important ca atunci cand ii inveti pe copii sah sa ii stimulezi sa isi raspunda mereu la urmatoarea intrebare inainte de a face o mutare „daca as face acest lucru, ce s-ar putea intampla atunci, si cum as putea raspunde?”.

GALERIE FOTO:

 

Comments

comments