OMNIA csm husi tenis

La volanul unui Chrysler, cu permis de conducere fals !

august 18th, 2015 | de Husi Pe Surse
La volanul unui Chrysler, cu permis de conducere fals !
Local

 

BULETIN INFORMATIV

18.08.2015

 

La volanul unui Chrysler, cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, au întocmit lucrare penală pe numele unui cetăţean din R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În ziua de 17 august a.c., în jurul orelor 19.30, pe sensul de intrare în ţară din P.T.F.Albiţa/judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, conducând un autoturism marca Chrysler, model Voyager, cetăţeanul din R. Moldova Radu T., în vârstă de 41 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră de către Radu T., lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document  autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, Radu T. a declarat că a procurat permisul de conducere în anul 2012, din Italia, de la un conaţional, contra sumei de 300 euro.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

 

La volan, cu permis de conducere necorespunzător

Poliţiştii de frontieră vasluieni au sancţionat conform prevederilor legale un  bărbat  pentru că se afla la volan, deşi permisul de conducere deţinut nu îi dădea dreptul de a conduce respectivul  ansamblu  de vehicule.

În ziua de 18 august a.c., în jurul orelor 03.30, la P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, conducând un ansamblu de vehicule format din autoutilitară marca Mercedes şi remorcă, Igor M., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 34 de ani.

Din studiul documentelor prezentate la controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că masa ansamblului de vehicule este mai mare de  3.500 kg, lui Igor M. fiindu-i necesar un permis de conducere categoria „BE” pentru a-l putea conduce pe drumurile publice din România.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a călătorit din Franţa până în localitatea Iaşi, ca pasager, în autovehicul, iar din localitatea Iaşi până în P.T.F. Albiţa a condus ansamblul de autovehicule deoarece şoferul acestuia nu a mai continuat călătoria din motive medicale.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Igor M. lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al carei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

 

 

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:             

Inspector principal de poliţie MIRICĂ IRINA

tel. 0766 509 078;0757-053 852

 

 

Comments

comments

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia