OMNIA csm husi tenis

Legea care obligă localurile fără autorizaţie de securitate la incendiu să obţină documentul până la 31 decembrie a intrat în vigoare

martie 25th, 2016 | de H PS
Legea care obligă localurile fără autorizaţie de securitate la incendiu să obţină documentul până la 31 decembrie a intrat în vigoare
Național

Până la 31 decembrie, localurile care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu sunt obligate să obţină acest document, potrivit unui act normativ care a intrat în vigoare astăzi. Conform legislaţiei actuale, autorităţile sunt îndreptăţite să închidă cluburile, restaurantele, hotelurile şi alte construcţii asemănătoare care nu respectă regulile de securitate la incendiu.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 52/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor a fost publicată pe 5 noiembrie anul trecut în Monitorul Oficial, iar prevederile acesteia au intrat în vigoare de la momentul apariţiei.

Pentru a-şi produce în continuare efectele juridice, ordonanţa trebuia aprobată prin lege de către Parlament, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi publicată în Monitorul Oficial. Acest ultim pas a avut loc marţi, când în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 209 a apărut Legea nr. 33/2016 privind aprobarea OUG nr. 52/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, act normativ care a intrat în vigoare astăzi.

Astfel, potrivit noii legi, construcţiile şi amenajările care funcţionează fără a deţine o autorizaţie de securitate la incendiu au obligaţia obţinerii acestui document până la 31 decembrie.

Obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu revine, aşa cum reiese din cuprinsul actului normativ, beneficiarului investiţiei ori persoanei fizice sau juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente.

Totuşi, în cazul în care este constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, autorităţile pot decide oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor/amenajărilor fără a mai aştepta obţinerea autorizaţiei amintite.

Atenţie! Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investiţiilor.

Sursă – AvocatNet

Comments

comments