OMNIA csm husi tenis

Localurile fără autorizaţie de securitate la incendiu, obligate s-o obţină până la 31 decembrie

martie 9th, 2016 | de H PS
Localurile fără autorizaţie de securitate la incendiu, obligate s-o obţină până la 31 decembrie
Național

Până la 31 decembrie, localurile care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu vor fi obligate să obţină acest document, potrivit unui proiect de act normativ adoptat de parlamentari. În prezent, conform legislaţiei în vigoare, autorităţile sunt îndreptăţite să închidă cluburile, restaurantele, hotelurile şi alte construcţii asemănătoare care nu respectă regulile de securitate la incendiu.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 52/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor a fost publicată pe 5 noiembrie anul trecut în Monitorul Oficial, iar prevederile acesteia au intrat în vigoare de la momentul apariţiei.

Pentru a-şi produce în continuare efectele juridice, ordonanţa trebuia adoptată prin lege de către Parlament. Acest lucru s-a întâmplat, când proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 52/2015 a trecut de Camera Deputaţilor, ca for decizional, cu 275 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi două abţineri.

În forma amendată a proiectului care a primit votul decisiv al deputaţilor este stabilit că toate construcţiile şi amenajările care funcţionează fără a deţine o autorizaţie de securitate la incendiu vor avea obligaţia obţinerii acestui document până la 31 decembrie.

Obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu va reveni, potrivit proiectului de act normativ, beneficiarului investiţiei ori persoanei fizice sau juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente.

Totuşi, în cazul în care este constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, autorităţile vor putea decide oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor/amenajărilor fără a mai aştepta obţinerea autorizaţiei amintite.

Atenţie! Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu va reveni exclusiv beneficiarilor investiţiilor.

Sursă – AvocatNet.ro

Comments

comments