OMNIA

Mădălina Huzum: CUM SA AVEM ENERGIE TOATA ZIUA

octombrie 11th, 2016 | de husipesurse
Mădălina Huzum: CUM SA AVEM ENERGIE TOATA ZIUA
Lifestyle

De cele mai multe ori, ne plangem ca nu avem suficienta energie pe parcursul zilei, ca suntem obositi sau nu ne putem concentra la sarcinile zilnice, toate aceste lucruri fiind rezultatul unui stil de viata dezordonat, alimentatiei nesanatoase si sedentarismului. Pentru a face o schimbare, este bine sa fiti mai atenti si mai disciplinati, de aceea m-am gandit sa va vin in ajutor cu cateva sfaturi pentru a fi fresh toata ziua.

Luati intotdeauna micul-dejun!

Probabil ati auzit aceasta replica de foarte multe ori, insa este cat se poate de adevarata. Inca de la primele ore ale zilei, corpul nostru are nevoie de hrana pentru a functiona cum trebuie si a da randament. Incercati sa acordati mai multa importanta acestui obicei, sa va alimentati cand si cum trebuie, iar efectele pozitive nu vor intarzia sa apara!

Micile gustari conteaza!

Pentru a preveni aparitia senzatiei de foame, scaderea glicemiei si starea de nervozitate, este bine ca la 2-3 ore sa aveti cate o gustare sanatoasa, in functie de preferinte, insa asigurati-va mereu ca faceti alegeri potrivite si optati pentru un fruct sau un iaurt in detrimentul covrigeilor sau produselor de patiserie, care nu numai ca ingrasa, insa nu aduc nici un beneficiu organismului.

Hidratarea – cheia de baza!

Oboseala si lipsa de concentrare – sunt primele semne ale deshidratarii. Volumul de apa ingerat variaza in functie de persoana, de greutate, de activitatea fizica, insa va sfatuiesc sa nu lasati sa se instaleze senzatia de sete si sa purtati mereu cu voi o sticla de apa. Este cea mai buna metoda prin care puteti avea grija de sanatatea pielii si a intregului sistem.

Cat mai multa miscare!

Cand zic miscare, nu ma refer la faptul ca trebuie neaparat sa aveti un abonament la sala, unde sa petreceti ore intregi, miscare inseamna sa renuntati la comoditate, sa mergeti mai mult pe jos, sa urcati scarile, sa va acordati cateva minute de exemplu, pentru a face niste genuflexiuni sau fandari, sa incercati sa fiti mai activi in fiecare zi si treptat, se va vedea diferenta. Metabolismul va fi mai rapid, stare de spirit va fi mai buna, iar corpul mai puternic si mai sanatos!

Odihna suficienta!

Cel mai probabil, fiecare dintre noi a resimtit macar o data lipsa somnului si efectele unei nopti pierdute, de aceea consider ca odihna este foarte importanta pentru refacere, pentru o minte limpede, putere de concentrare si mai multa forta de munca. Sunt lucruri pe care probabil le stiati, insa e bine sa fie reamintite si puse in aplicare, deoarece sanatatea este o comoara care chiar trebuie pretuita!

Comments

comments