OMNIA csm husi tenis

Mamele hușene cu cel puțin 3 copii vor primi o indemnizație lunară pe viață

februarie 19th, 2016 | de H PS
Mamele hușene cu cel puțin 3 copii vor primi o indemnizație lunară pe viață
Local

Conform unei propuneri legislative înaintate în Camera Deputaților de către deputatul Ninel Peia, mamele care au cel puțin 3 copii vor primi o indemnizație specială lună de lună, pe durata întregii vieți.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Propunerea legislativă a deputatului prevede acordarea unei indemnizații viagere lunare pentru femeile care au trei sau mai mulți copii.

Spre exemplu, pentru mamele cu 3 copii indemnizația viageră s-ar cifra la 30% din salariul mediu net pe economie ( 561,3 lei lunar raportat la salariul mediu net lunar pe economie din luna octombrie 2015 ).

De asemenea, pentru mamele cu 4 copii indemnizația lunară s-ar cifra la 40 % din salariul mediu net pe economie ( 748,4 lei pe lună ). Mamele care au 5 sau mai mulți copii ar urma să primească o indemnizație viageră de 50% din salariul mediu net ( 935,5 lei/lună)

Această indemizatie lunară se va actualiza anual în funcție de salariul mediu net pe economie din anul anterior.

Acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiționată de obținerea unui alt venit și nu se impoziteaza”- Proiect de lege.

Romancele nu mai fac copii. Viața grea, eventualitatea luării căii străinătății la un moment dat, așteptarea unei clipe favorabile sau a unui serviciu mai bun, toate pot fi argument pentru orice femeie din România pentru a evita, prelungi sau chiar nega o posibilă maternitate.

O femeie care se dedică creșterii și educației a trei sau mai mulți copii poate fi numită, fără îndoială, o mamă-eroină. Sacrificiul ei de acum garantează viitorul nostru al tuturor, al românilor și al patriei lor. Cu cât recunoaștem și facem ceva în sensul adevărat de a le ajuta, cu atât mai multe șanse avem să ne întoarcem la peste 20 de milioane de inimi de români!” – declară inițiatorul proiectului de lege.

Comments

comments