OMNIA csm husi tenis

Medicul din Iași, la origine hușeanca, care a fost în infernul de la Suceava enumera 10 motive să nu ne temem de coronavirus

mai 20th, 2020 | de Husi Pe Surse
Medicul din Iași, la origine hușeanca,  care a fost în infernul de la Suceava enumera 10 motive să nu ne temem de coronavirus
Local

Dr. Monica Holicov, medicul ieșean care s-a oferit voluntar să meargă în infernul de la Suceava și să ajute la punerea pe picioare a maternității de acolo, ne îndeamnă să nu ne temem de coronavirus și ne prezintă 10 motive pentru care nu trebuie să pierdem imaginea de ansamblu. Monica Holicov este medic la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Iată postarea renumitului medic ieșean:

„Sa nu ne temem de corona-10 motive

Fiindca suntem asaltati de atatea informatii si isterie in toate mediile exista riscul de a pierde imaginea de ansamblu.

1. 95% din pacientii infectati s-au vindecat. Desi exista o multime de accidente aviatice, toata lumea calatoreste cu avionul.

2.In cele mai multe cazuri simptomele gripei date de coronavirus sun usoare si de multe ori asimptomatice.

3.Mortalitatea este mica (aproximativ1- 5%).

4.Daca ne imbolnavim totusi, trebuie sa mai avem si alte boli ca sa reusim sa si murim.

5.Deja cunoastem acest virus din punct de vedere genetic. Cand a aparut HIV-ul in 1980 a fost nevoie de 2 ani ca savantii sa-l identifice.

6.Putem deja detecta prezenta lui in organismul uman atat prin antigen cat si prin anticorpi.

7.Stim deja ca nu este un virus foarte rezistent , din moment ce apa si sapunul sunt suficiente pentru dezinfectia mainilor, iar solutiile pe baza de alcool, clor sau apa oxigenata il distrug pe suprafete.

8.Suntem deja siguri ca imunitatea noastra naturala il poate distruge , fara a fi nevoie de medicamente care nu s-au inventat inca.

9.Cunoastem ca e imposibil sa te contaminezi trecand pe langa cineva infectat pe strada, pentru infectare fiind necesara o expunere suficient de mare prin contact prelungit cu o persoana bolnava…dovada fiind numarul mare de doctori si personal medical care s-au inbolnavit.

10.S-a vazut deja cum carantina draconica si statul in casa nu a scazut si numarul mortilor acesta fiind chiar mai mare in tarile cu limitare severa a interactiunii sociale.

Trebuie cu totii sa fim constienti ca acest virus exista si ca reprezinta o enorma problema medicala, politica, sociala si economica, dar lumea intraga nu a avut niciodata resurse medicale mai bune de a lupta cu un patogen. Ramane sa vedem daca ne vom putea salva si economic”.

Comments

comments