OMNIA csm husi tenis

Mesajul preotului paroh huşean IERONIM ENĂȘOAIE către toate familiile catolice din Huşi!

martie 26th, 2016 | de H PS
Mesajul preotului paroh huşean IERONIM ENĂȘOAIE către toate familiile catolice din Huşi!
Local

” De ce-l cautati pe Cel Viu printre cei morti? Nu este aici. A inviat ” Le. 24,5-6.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Celebram incepand cu aceasta noapte misterul central al credintei crestine : Invierea Domnului. Biserica sarbatoreste Invierea in toiul noptii. Noaptea care ne inconjoara simbolizeaza intunericul pacatului, simbolizeaza noaptea unei lumi fara Dumnezeu. Dar in intunericul acestei nopti s-a aprins o lumanare: lumanarea pascala, simbol al lui Cristos cel inviat care a izgonit inturnericul din lume.

Pastele este marea sarbatoare a bisericii noastre. E primavara vietii crestine. Cuvantul lui Dumnezeu pe care il ascultam, ceremoniile din aceasta noapte, sunt un poem inchinat bucuriei. Bucurie ? Pentru ce ? Pentru ca victoria lui Cristos asupra mortii este propria victorie asupra pacatului si a mortii.

Cristos inviat cu slava din morti a dat vietii noastre un sens. A facut din viata noastra o sarbatoare fara sfarsit, aratandu-ne drumul pe care il parcurgem: de la moarte la viata, de la pacat la har, de la ura la iubire, de la tristete la bucurie.

Acesta este mesajul pascal care ne indeamna sa tresaltam de bucurie si ne ajuta sa traim cu intensitate viata noastra de copii ai lui Dumnezeu.

” Traieste Invierea cu fata-nseninata
C-o viata de iubire si mai purificata
Vesteste adevarul cel mare si curat,
Spunand la toti din suflet: Cristos a inviat! ”

Cand vom plonja total in bratele milostive ale lui isus inviat, atunci vom intelege: iubirea, viata, speranta, bucuria si invierea.

Sarbatori fericite tuturor!

Comments

comments