OMNIA csm husi tenis

Micii ecologiști ai Școlii Gimnaziale Nr.1 „M. Sadoveanu” din Huși, premiați în cadrul Proiectului „Eco- Școala”

decembrie 11th, 2015 | de Husi pe surse
Micii ecologiști ai  Școlii Gimnaziale Nr.1 „M. Sadoveanu” din Huși, premiați în cadrul Proiectului „Eco- Școala”
Local

Munca elevilor din cadrul Scolii Nr.1 „Mihail Sadoveanu” din luna noiembrie a fost rasplatita printr-o premiere, ce a avut loc, joi la ora 15:00 , in Sala Media din cadrul institutiei.  Elevii scolii au  dat dovada de un comportament ecologic. Cea care i-a sprijinit,indrumat si incurajat pe elevi, in decursul acestei activitati, a fost doamna prof. Cristina Ciupilan si  doamna prof. Mitrofan Crina.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

„Sunt foarte mandra de ei pentru ca au implinit obiectivul concursului nostru- sa strangem o tona de maculatura, care este echivalentul a 17 copaci. Ei s-au intrecut si au strans doua tone de maculatura. Patrula noastra ECO se va numi „Dumbrava minunata” si isi propune sa salveze copaci cat mai multi. Elevii nostri au dat dovada de solidaritate si acesta a fost un prim exercitiu prin care sa-si dezvolte spiritul civic.
Multumesc in mod special parintilor, care sunt un exemplu pozitiv pentru copii. S-au implicat foarte mult si cu siguranta, daca nu ar fi fost ei sa-si sprijine copiii, noi nu am fi atins obiectivul. Cu atat mai mare a fost multumirea, cand am vazut ca obiectivul nostru a fost atins de doua ori. Am dovedit inca o data ca ne incadram in codul scolii noastre!”

prof. Cristina Ciupilan – coordonator Eco-Scoala

Premiile obtinute de elevi au constat in : bureti, creta alba si colorata si un top de hartie –  Astfel continuandu-se sustinerea curateniei in clase si disciplinei.

Luna viitoare vor organiza un nou concurs – Cea mai curata si cea mai frumoasa clasa. Se vor analiza clasele pe mai multe criterii, cum ar fi coltul verde, panourile eco, aspectul clasei si ordinea. Prin aceste concursuri se doreste stimularea copiilor, iar scopul proiectului este acela de a face o alta educatie cu copiii, nu numai prin obiectele de curs propriu-zise.

Premiul Special- clasa a V-a A (540 kg)
Locul I- clasa a VI-a A (264 kg)
Locul II- clasa a V-a D (171 kg)
Locul III- Clasa a V-a C (119 kg)
Locul IV- Clasa a VI-a B (115 kg)

Scoala Nr.1 „Mihail Sadoveanu” s-a inscris in programul mondial „Scoala ECO” si se lupta de doi ani de zile in vederea obtinerii steagului verde, pe care il ofera CCDG-ul. Codul eco al scolii este ‘Impreuna pentru natura. Si noua ne pasa!’, care apare in toate activitatile eco.

Programul Eco-Scoala

Eco-scoala este un program international care a avut ca punct de plecare ideea implicarii elevilor in rezolvarea problemelor locale de mediu. Proiectul urmareste ca acest program sa contribuie la cresterea gradului de constientizare a elevilor in privinta problemelor de mediu si a elementelor dezvoltarii durabile, prin studiu in clasa si actiuni concrete in cadrul scolii si comunitatii.

Eco-scoala are ca scop imbunatatirea calitatii mediului in scoala si in imprejurimile acesteia, iar cei implicati in program au posibilitatea afirmarii la nivel national prin castigarea unui premiu prestigios: Steagul Verde, dar si statutul de Eco-scoala. si, desigur, activitatile specifice programului reprezinta o alternativa ecologica, instructiva si interesanta de petrecere a timpului liber.

La nivel international, programul Eco-scoala este coordonat de Fundatia de Educatie pentru Mediul Inconjurator (F.E.E.), care reuneste organizatii neguvernamentale ce actioneaza la nivel national in domeniul educatiei pentru o dezvolatare durabila.

Eco-scoala a debutat ca program-pilot in anul 1994, cu sprijinul Comisiei Europene, iar acum se afla in diferite stadii de implementare in 24 de state europene si in Republica Africa de Sud, ingloband peste 7.000 de scoli participante si 2.360 de Eco-scoli. Desi sub alte denumiri (Green Schools, Eco-Scuole, Umweltschule etc.), programul se desfasoara in toate aceste tari dupa aceleasi reguli, cu aceleasi teme si urmarind aceiasi “7 pasi”, fiind sustinut la nivel international de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Participarea unităţilor şcolare la Programul internaţional Eco-Schools reprezintă oportunitatea realizării unor acţiuni instructiv-educative complexe, cu implicarea activă a elevilor, cadrelor didactice, a părinţilor şi cu un ecou important în rândul comunităţii locale.

 Fiți la curent cu știrile din Huși folosind butonul follow pe Facebook !!!

GALERIE FOTO:

 

Comments

comments