OMNIA csm husi tenis

[Tur 360] MUZEUL VITICOL SI VINOTECA COLEGIULUI „DIMITRIE CANTEMIR” – ATRACTII TURISTICE

iulie 23rd, 2015 | de Husi Pe Surse
[Tur 360] MUZEUL VITICOL SI VINOTECA COLEGIULUI „DIMITRIE CANTEMIR” – ATRACTII TURISTICE
Local

Cele două instituţii adăpostesc istoria de sute de ani a vinului şi vinificaţiei. La Muzeul Viticol, turistul se întâlneşte cu exponate vechi de peste o sută de ani, iar la Vinotecă poate gusta istoria vinului.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Muzeul Viticol şi Vinoteca Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huşi reprezintă două puncte de reper turistic pentru cei care vin să viziteze “oraşul dintre vii”, renumit pentru podgoriile sale.

“Sala are exponate pe care oamenii le foloseau acum cel puţin o sută de ani pentru vinificaţie. Vorbim de vinificaţia empirică, cea născută la ţară. Sunt exponate precum căuşul, prese cu un şurub şi două şuruburi, care au fost confecţionate din lemn”, a adăugat directorul instituţiei de învăţământ.

Muzeul este unicat în România , de aceea îl ocrotim pentru că el reprezintă o parte a istoriei şcolii, şi a sufletului nostru”, adaugă Irimia Artene.

După perioada celor două războaie mondiale, Vinoteca a încercat să reziste, aşa că aici s-au adus şi se păstreză şi în ziua de astăzi, vinuri din toate podgoriile româneşti dar şi din podgorii străine. În prezent, Vinoteca numără peste 25.000 de sticle.

Continuarea obiectivvaslui.ro

Tur 360 al Muzeului Viticol

[swf src=”http://www.turismhusi.ro/360/muzeu/muzeu_out.swf” width=600 height=300]

Comments

comments