OMNIA csm husi tenis

Noi taxe pentru fermierii huseni !

iulie 24th, 2015 | de Husi Pe Surse
Noi taxe pentru fermierii huseni !
Economie

80 de lei pe tonă, de la 1 ianuarie 2016 şi de 120 de lei pe tonă, din 1 ianuarie 2017, este taxa pe care fermierii vasluieni vor fi obligaţi să o plătească la fodul de mediu.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Potrivit celor declarate de reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui, toţi producătorii/deţinătorii care vor duce deşeurile inerte şi nepericuloase la depozitele de deşeuri în vederea eliminării finale vor fi obligaţi să plătească o taxă ce va fi de 80 de lei pe tonă, de la 1 ianuarie 2016 şi de 120 de lei pe tonă, din 1 ianuarie 2017.
Mai exact, acest cost nou va fi adăugat companiilor şi persoanelor fizice care se ocupă cu agricultura, zootehnia, procesarea, producţia şi orice alt tip de activitate din care rezultă deşeuri.
“Cu 80 de lei/tona de gunoi, taxă care va urca la 120 de lei pe tonă în 2017, fabricile, fermierii şi primăriile din judeţul Vaslui vor avea trei opţiuni: ori să caute soluţii «costisitoare» şi neimplementate în Europa pentru depozitarea gunoiului, ori să plătească taxele uriaşe, ori să dea deşeurile către o staţie de biomasă sau biogaz, cum se întâmplă în toată Europa şi să transforme un cost într-o sursă de profit”, a declarat Mădălina Nistor, directorul APM Vaslui.

Sursa obiectivvaslui.ro

Comments

comments