OMNIA csm husi tenis

O infirmieră din Huși, nedreptăţită la pensionare!

februarie 28th, 2016 | de H PS
O infirmieră din Huși, nedreptăţită la pensionare!
Local

O fostă infirmieră în vârstă de 60 de ani din Huși a descoperit că după 33 de ani de muncă la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Huși, nu poate beneficia de un drept legal și fundamental. Legea îi permite fostei infirmiere încadrarea în grupa a ÎI-a de muncă.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Doamna Jana Cornică a aflat ulterior că în evidențele instituției nu au fost făcute mențiunile necesare acestei încadrări, astfel ajungând să piardă toate beneficiile. Aceasta susține că într-o situație asemănătoare se află și alte șase colege.

Doamna Jana Cornică a lucrat că infirmieră până în 2009, urmând după o lungă perioadă de concediu medical ( 156 zile ) datorită problemelor de sănătate.”Am auzit de la colegele mele, care au ieșit mai recent la pensie, că nouă, celor care am fost infirmiere, lucrând cu persoane grav bolnave, așa cum erau cele din Centrul pentru Persoanele cu Handicap, ni se cuvine grupa a ÎI-a de muncă. M-am dus să întreb la noi, la instituție, iar acolo mi s-a spus că am acest drept. Am mers totuși și la Casa de Pensii Vaslui, unde domnul director Isabel Bogdan, un om foarte de treabă, mi-a spus clar că avem acest drept, iar dânsul, fără nicio problemă, îmi actualizează dosarul, dacă duc dovadă de la locul de muncă unde am lucrat. M-am reîntors la Centrul din Huși și, după insistențele mele, doamnele de acolo, de la birouri, mi-au recunoscut faptul că, într-adevăr, eu beneficiez de grupa a ÎI-a de muncă, doar că ele nu au făcut mențiunile corespunzătoare în actele noastre, pentru a putea dovedi acum că am muncit în condițiile grupei a ÎI-a de muncă. Au fost neglijente, au uitat sau n-au știut, nu știu ce să zic „, relatează Doamna Jana Cornică.

Comments

comments