OMNIA csm husi tenis

O minoră de 15 ani, din Huși, salvată de la suicid! Află decizia mamei!

aprilie 13th, 2016 | de H PS
O minoră de 15 ani, din Huși, salvată de la suicid! Află decizia mamei!
Local

O minoră de 15 ani, din Huşi instituţionalizată la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Copilul Abuzat, Neglijat şi Exploatat (CPRUCANE) Bârlad a ajuns la spital dupa o tentativa de suicid.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Minora de 15 ani, diagnosticată cu tulburări de comportament, primeste in prezent tratament de specialitate de la medicii de la Compartimentului de Neuropsihiatrie Infantilă din cadrul Spitalului de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad.

Luni, in jurul orei 19.00, adolescenta s-a urcat pe pervazul unei ferestre de la etajul II al cladirii CPRUCANE si a amenintat ca se va sinucide. Autoritatile locale au fost alertate iar la fata locului s-au prezentat echipajele de poliţie, pompieri şi ambulanţă.

Dupa o impecabila actiune de convingere din partea autoritatilor locale prezente la fata locului, minora de 15 ani a renuntat la gestul extrem si a coborat de bunavoie. Minora a fost dusa la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad pentru a primi consiliere psihologica, aceasta nefiind prima ei tentativa de suicid.

Adolescenta provine dintr-o familie cu încă doi copii, unde mama locuieste cu concubinul ei. Psihologul scolar a incercat in repetate randuri să o consilieze pe elevă dar acesta nu a reusit sa colaboreze cu mama si concubinul acesteia.

Asistentii sociali, alaturi de psiholog si de minora au ajuns la domiciliul mamei unde aceasta a declarat ca nu mai vrea sa isi vada fiica.

Dupa o evaluare infaptuita de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui la domiciliul minorei, s-a instituit ca măsură de protecţie instituţionalizarea fetei la un centru alternativ de tip familial din Bârlad.

Cazul a fost semnalat de autoritatile locale, implicit de unitatea de invatamant. In urma evaluarii s-a instituit o masura de protectie speciala, respectiv plasament in regim de urgenta in cadrul serviciului alternativ de protectie de tip familial. Minora, impreuna cu mama acesteia, a beneficiat de consiliere psihologica si s-a incercat o reintegrare a copilului in cadrul familiei, dar mama a refuzat acest lucru. 

In acest moment copilul este internat la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad. Dupa ce minora va fi externata vom incerca sa identificam un serviciu social in proximitatea domiciliului familiei naturale pentru a facilita restabilirea legaturilor dintre mama si copil.

Adolescenta necesita in continuare consiliere psihologica iar dupa acest incident necesita o supraveghere constanta.a declarat pentru HusiPeSurse, doamna Ela Popa-Coadălată, responsabil mass-media în cadrul DGASPC Vaslui.

Comments

comments