OMNIA csm husi tenis

O să mai bei bere ? Urme de erbicid cancerigen în 14 mărci populare de bere din Germania

martie 4th, 2016 | de H PS
O să mai bei bere ? Urme de erbicid cancerigen în 14 mărci populare de bere din Germania
Național

În 14  dintre cele mai populare mărci de bere din Germania au fost descoperite urme de erbicid, suspectat a fi cancerigen. Acest studiu a fost elaborat de o organizație neguvernamentală de mediu iar aceaste informații pot afecta serios prestigiul mondial al berii germane.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Cercetarea Institutului pentru Mediul Înconjurător din Munchen, în urma studiului, a găsit glifosat în concentrații cuprinse între 0,46 și 29,74 micrograme la litru, cantitatea cea mai mare depășind de 300 de ori limita maxima-de 0,1 micrograme la litru-stabilită pentru apa potabilă (pentru bere neexistând valori maxime).

Christian Schmidt, Ministrul german al Agriculturii a declarat că această substanță nu este periculoasă, iar riscul ca sănătatea consumatorului să fie afectată este aproape nulă.”Până acum nu am văzut pe nimeni în Bavaria să bea o mie de litri de bere. Și dacă îi bea, moare nu din cauza pesticidelor, ci din alte cauze „.

ONG-ul aflat la originea studiului a subliniat ca nu trebuie pus accentul pe concentratiile de erbicid, ci pe faptul ca o asemenea substanta, despre care se crede ca ar putea fi cancerigena, se gaseste in paharele cetatenilor, iar membrii organizatiei au cerut producatorilor sa explice ”cum a fost posibil ca glifosatul sa ajunga in bere”.

Glifosatul este un erbicid foarte răspândit pe întreaga planetă, mai ales după ce a început să fie comercializat de firma Monsanto, în anii ’70, precizează Reuters, adăugând ca OMS a estimat ca această substanță este probabil cancerigenă pentru oameni.

Momentan, Uniunea Europeană analizează dacă să reînnoiască aprobarea pentru utilizarea glifosatului.

Comments

comments