OMNIA csm husi tenis

Parerea reprezentantului Episcopiei Husilor despre incidentul „Colectiv” si muzica rock

noiembrie 5th, 2015 | de Husi pe surse
Parerea reprezentantului Episcopiei Husilor despre incidentul „Colectiv” si muzica rock
Local

In seara tragediei din „Colectiv”, tinerii ascultau rock.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

De mult timp, multa lume are parerea ca muzica rock are legatura cu satanismul.

Am intrebat un reprezentant al Episcopiei Husi ce parere are de acest fapt.

Credeti ca muzica rock este o muzica satanista?

„Nu cred ca muzica rock este o muzica satanista. Cred ca tinerii pot asculta orice muzica vor, sa se bucure  de tinerete si de tot ce presupune tineretea. Felul cum s-a produs tragedia nu are vreo relevanta cu muzica pe care tinerii o ascultau in acel moment.”

Ce parere aveti despre sarbatoarea Halloween?

„Nu una pozitiva in orice caz, dar asta nu inseamna ca ma impotrivesc dorintei tinerilor de a participa la evenimente care-i aduna impreuna si in care-si pot impartasi bucuriile”

Cum comentati faptul ca un reprezentant al patriarhiei a declarat ca victimele isi merita soarta?

„Nu este adevarat! Dumneavoastra sunteti niste oameni care traiti intr-o lume cu o multime de informatii. O manipulare grosiera. Biserica a oferit un indemn la solidaritate fata de toate persoanele care au fost implicate in tragicul eveniment. De-a lungul acestui an, Patriarhia Romana a organizat o actiune prin care s-a donat foarte mult sange. Este o diversiune grosiera, nu pot s-o calific altfel.”

Surse media au aratat ca niciun reprezentant al Biserici Ortodoxe Romane nu s-a prezentat dupa tragedie la locul accidentului pentru o rugaciune.

„Ieri, Biserica a fost alaturi de toate familiile indoliate. Insa nu cred ca locul de rugaciune este in alta parte decat in afara bisericii. Au fost familii care au solicitat ca preotii sa nu participe la acest eveniment de comemorare.”

In Romania sunt 18.300 de biserici si doar 425 de spitale. In acest caz tragic, spitalele fiind foarte importante. Cum comentati acest fapt?

Bisericile se construiesc de o mie de ani, pe cand spitalele de 200. Spitalele au fost construite pe langa biserici si manastiri. Informatia aceasta este total neadevarata, pentru ca sunt peste 20.000 de unitati medicale. Nu cred ca are de a face speculatia aceasta cu faptul ca sunt mai multe biserici decat spitale. Bisericile sunt construite de credinciosi, pe cand spitalele trebuie construite de autoritati.”

„In final ma intristeaza foarte tare aceasta tragedie, incerc sa ma pun in locul celor suferinti. Eu insumi cand eram la varsta studentiei am fost intr-un loc ca acesta si nu cred ca e nimic blamat ca tinerii sa se bucure de tinerete, insa toti trebuie s-o facem intr-un mod responsabil.”

A declarat Secretarul Eparhial al Episcopiei Husilor Marin Tudorică.

 

 

 

Comments

comments