OMNIA csm husi tenis

Parlamentul restricționează vânzarea de medicamente pe internet

martie 3rd, 2016 | de H PS
Parlamentul restricționează vânzarea de medicamente pe internet
Sanatate

 Miercuri, deputații au adoptat o propunere legislativă care prevede ca numai farmaciile comunitare și drogheriile autorizate au dreptul să vândă pe internet medicamente care se acordă fără prescripție medicală.

Apartamente in regim hotelier Husi - Omnia

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.266/2008 privind modul în care funcționează farmaciile și cum se vând medicamentele stipulează ca Ministerul Sănătății exercită controlul și supraveghează vânzarea și eliberarea prin intermediul serviciului societății informaționale a medicamentelor care se eliberează fără prescripție medicală.

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei afișarea emblemei sau firmei farmaciei și drogheriei de către unități neautorizate.

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 30.000 la 50.000 de lei și închiderea farmaciei funcționarea unității fără autorizație emisă de Ministerul Sănătății și deținerea sau eliberarea în drogherii a unor medicamente ale căror deținere și eliberare sunt interzise.

Propunerea legislativă a fost respinsă de Senat anul trecut. Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă în calitate de for decizional cu 240 de voturi ”pentru” și o abținere. Sursa – Agerpres

Comments

comments